Meer NPO
STER Advertentie

Van sekskelder tot hofje voor kwetsbare groepen: 'Wat Je Niet Leert' over huisgenoten

Van sekskelder tot hofje voor kwetsbare groepen: 'Wat Je Niet Leert' over huisgenoten

Maandag 25 mei 2020 - 16:20 uur

Samenwonen met anderen gaat niet altijd over rozen. Of je nu met je nieuwe lover onder één dak woont of met twaalf meiden: elke vorm kent zo zijn eigen uitdagingen. In de nieuwe aflevering ‘Huisgenoten’ van de podcast Wat Je Niet Leert onderzoekt Nellie Benner met de redactie de pro’s en de con’s van het hebben van huisgenoten.  

Hofjes 

Een bijzondere manier van samenwonen met huisgenoten gebeurt in het Rijpenhofje in Amsterdam. Hier woont de 26-jarige studentbeheerder Marnix samen met achttien oudere bewoners (55 - 84 jaar). Marnix kan op deze fantastische plek aan de Rozengracht wonen in ruil voor het doen van klusjes. 

Redacteur Anne gaat ook op bezoek bij een studentenhuis waar twaalf meiden samenwonen. Waarom zou je met zóveel in een huis gaan wonen? Dat is nogal een challenge. Bewoonster Sabine zag er eerst ook enigszins tegenop “Met elf andere mensen, verschillende karakters, normen en waarden in één huis samenleven en het nog een beetje gezellig houden. Ja, ik dacht wel van… hoe gaat dat uitpakken?” Waar de meiden nog meer tegenaan lopen en hoe zij elkaar juist helpen, hoor je terug in de podcast. Oh, en iets met een sekskelder… 

Tip: spreek je uit

Woon je niet in een hofje met ouderen en ook niet met twaalf meiden? Geen zorgen, Nellie weet wel raad: "Zeg wat er op je hart ligt en blijf er niet lang mee rondlopen. Dat zorgt denk ik toch voor het meeste geluk met z’n allen of met z’n tweeën of met hoeveel je dan ook bent." Kortom, spreek je altijd uit!

Om deze spotify playlist te luisteren moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kijk live naar 3FM

Lees ook