Podcasts

Nieuwe podcast met Nellie Benner: Wat Je Niet Leert.. (maar wel had willen weten)

foto: Marilyn Bartman / Instagram
  1. Nieuwschevron right
  2. Nieuwe podcast met Nellie Benner: Wat Je Niet Leert.. (maar wel had willen weten)

Is jaloezie een gezonde emotie? Kun je daten met je huisgenoot? Hoe neem je afscheid van een huisdier? Je komt regelmatig in situaties aan waarvan je denkt; had ik dáár maar iets over geleerd op school. In de nieuwe podcastserie ‘Wat Je Niet Leert‘ gaat Nellie Benner (die je kent van bijvoorbeeld Drugslab) op zoek naar antwoord op dit soort alledaagse, emotionele of juist praktische levensvragen.

Antwoorden en levenslessen

In ‘Wat Je Niet Leert’ gaat Nellie op zoek naar antwoorden en levenslessen op basis van de input van een community (waar iedereen zich bij kan aansluiten) via het Instagram-account @watjenietleert; een leergierige club jongeren met ieder hun eigen vragen en ervaringen.

Ze leggen de vragen voor aan bekende en minder bekende Nederlanders, van professor tot ervaringsdeskundige. Ze gaan appen, Zoomen, FaceTimen, livestreamen en verbinden zo iedereen om elkaar verder te helpen. De geleerde lessen zijn, naast Instagram, ook wekelijks te beluisteren in de Wat Je Niet Leert-podcast.

Wat je niet leert

Sander had zelf bést willen leren hoe je belastingaangifte doet, wellicht had 'ie zo die ene boete van 12.000 euro kunnen voorkomen. En waarom vertelt niemand je ooit dat smalltalk heel belangrijk is tijdens sollicitaties, en dat samenwonen met huisgenoten écht niet vanzelf gaat? Al die onderwerpen komen voorbij in de podcast.

Nelie: "Ik had zo graag willen leren hoe ik op een relaxte manier over geld praat of onderhandel over een salarisverhoging. En die belastingaangifte! Hoe help je jezelf níet in de penarie? Er komt nog een aflevering online over geld, waarin we een tafelmaker spraken. Hij wilde ooit zijn tafels voor een paar duizend euro gaan verkopen, maar daar was hij nog niet bekend genoeg voor. Hij bedacht een slim prijsmodel: elke keer als hij er eentje verkoopt, wordt de volgende tafel 15% duurder. Hij begon met een tafel die 100 euro kostte, maar al snel wilden heel veel mensen er eentje kopen. Want ja, als ze het nu niet deden, zou 'ie alleen maar duurder worden..."

Wil je meedoen? Stuur een volgverzoek via Instagram naar @watjenietleert en check de podcast ‘Wat Je Niet Leert’ via de 3FM-app (of je favoriete plek om podcasts te luisteren) of luister de eerste aflevering hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie