Meer NPO
STER Advertentie

De Staat brengt apocalyptische video voor 'Phoenix' uit

De Staat brengt apocalyptische video voor 'Phoenix' uit
Kim Balster

Maandag 16 maart 2020 - 10:10 uur

De Staat bracht vanmorgen een apocalyptische video uit voor het nummer 'Phoenix'. 

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Zanger Torre Florim vertelt dat de video geïnspireerd is door de opwarming van de aarde: "De video is een futuristische metafoor voor klimaatverandering. Toen ik met de regisseur aan de lijn hing, ten tijde van de branden in Californië, voelde het alsof de realiteit ons inhaalde. Niet veel later stond Australië ook in brand. Het is eng als dystopische fictie zo dicht bij de realiteit komt. Heel eng."

Nu de bosbranden achter de rug zijn, heeft de wereld alweer met een nieuw probleem te maken: het coronavirus. Torre roept daarom op om de komende tijd netjes vanuit huis van alle kunstvormen te genieten!

Interview

3voor12 belde vanochtend met Torre over de video. Waarom komt 'ie nu uit? "Nu iedereen thuis is en angstig naar een tv zit te kijken. krijgt het ook weer een andere context. Het is niet waar het in eerste instantie over gaat, maar mooi aan kunst in het algemeen: dat je het kan betrekken op jezelf en op een andere situatie. Het is gek: moesten we de video nu juist wel of niet uitbrengen? Het voelt gek om íéts te doen, en gek om níéts te doen."

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kijk live naar 3FM

Lees ook