Meer NPO
STER Advertentie

Met één schep kun je de wereld een beetje beter maken

Met één schep kun je de wereld een beetje beter maken
Justdiggit

Donderdag 20 juni 2019 - 09:37 uur

Met één schep naar een groenere wereld. Het is mogelijk! Mark + Rámon bellen met Dennis de oprichter van Justdiggit. Hij vertelt over dit prachtige initiatief en legt uit dat het eigenlijk heel makkelijk is om jouw steentje bij te dragen aan het milieu. 

Het bedrijf komt in actie om droge gebieden in Afrika weer groen en vruchtbaar te maken. "Iedereen zou moeten weten dat het relatief eenvoudig is om te vergroenen," aldus Dennis.

Maar wat hebben wij daar aan?

"We beseffen ons wel wat er aan de hand is in Afrika. Het continent heeft enorme problemen en we zien steeds meer migraties naar Europa komen, omdat sommige gebieden onleefbaar zijn. Dat wordt in de toekomst alleen maar meer. Als wij een steentje kunnen bijdragen, is dat in iedereens belang."

Hoe erg is de droogte?

"Zeer ernstig. Afrika is een groot continent met 54 landen, waarvan 30 ecologisch gezien in zeer slechte staat. Zij doen dan ook mee met de vergroening om een groene revolutie te starten. Onze rol in dit project wordt steeds groter." Het symbool van Justdiggit is niet voor niets een schep, want dat is het enige wat er voor dit project nodig is. 

Het doel

"Niet alleen Afrika, maar ook andere gebieden hebben zo'n droge grond, dat wanneer het regent die regen niet wordt opgenomen in de grond. Soms vallen er miljarden liters regen uit de grond en als dat water de grond niet in gaat, gaat het verloren. Als je met scheppen de grond 'openbreekt', kun je ervoor zorgen dat de regen wél ondergronds komt. De aarde absorbeert dat water waardoor de vergroening terugkomt. Met één zo'n schep kun je dus wel degelijk veel verschil maken."

Wat kan jij doen?

Natuurlijk is het niet mogelijk om even het vliegtuig naar Afrika te pakken om daar als een malle te gaan lopen scheppen. Toch kun jij je steentje bijdragen! "Pak je digitale schep op! Hoe meer mensen er vanaf weten, hoe meer dat digitale schepje een echte wordt in het veld in Afrika." Kijk hier voor meer informatie over het initiatief, of luister natuurlijk gewoon het hele interview met Dennis terug. 

'Justdiggit: "Met één schep verander je de wereld"'

Meer 3FM nieuws

Kijk live naar 3FM

Populair op 3FM