Naar homepage
Podcasts

Zo word je met kleine stapjes super duurzaam!

foto: unsplash
  1. Nieuwschevron right
  2. Zo word je met kleine stapjes super duurzaam!

Juli 2019 zou de warmste maand ooit op aarde zijn, sinds ze in 1880 zijn gaan meten. Lekker zomers weer natuurlijk, maar niet best voor het klimaat. Wist je dat de gemiddelde Nederlander drie keer (!) meer CO2 uitstoot dan de gemiddelde wereldburger? Werk aan de winkel dus! En in deze podcast leer je hoe je met kleine stapjes steeds duurzamer het leven kan vieren. "Je hebt echt leuke tips en oplossingen!" vertelt Lara Peters van Milieu Centraal.

Wij maakten deze podcast in aanloop naar de Wereld Milieu Dag (5 juni). Deze dag is bedacht door de Verenigde Naties, om iedereen stil te laten staan bij het milieu en meer bewustzijn te creëren rondom duurzaamheid.

LUISTER DE PODCAST (AFL. 34) HIER, VIA ITUNES, DE 3FM APP, OP SOUNDCLOUD OF IN STITCHER.

{podcast url="https://podcast.npo.nl/file/tussenuur/6133/content.omroep.nl/portal/podcast/npo3fm/tussenuur/2019/06/npo3fm_tussenuur_20190605_afl-34-zo-word-je-met-kleine-stapjes-superduurzaam_1EV6LK.mp3" caption=""}

WIE ZIJN ER TE GAST?

Presentator Zegert van der Linde praat in deze podcast met Jasper Fleers van De Groene Lobby. Hij brengt ideeën voor bedrijven, gemeenten, consumenten en de overheid samen en organiseert ludieke acties, om de overgang naar een duurzame wereld te versnellen.

(Zegert van der Linde tussen al zijn gasten)

Ook Max van Deursen en Martine de Zoeten van Miles that Matter schuiven aan in de studio. Voor hun studie Global Challenges wilden ze de gevolgen van klimaatverandering in Maleisië en West-Australië onderzoeken, maar ze wilden niet bijdragen aan het probleem door erheen te vliegen. Daarom besloten ze met de trein te gaan – van Den Haag naar Kuala Lumpur!

Lees ook ons artikel Duurzaam reizen: van Den Haag naar Kuala Lumpur met de trein!

Daarnaast praat Zegert met Lara Peters van Milieu Centraal, een onafhankelijke voorlichtingsorganisatie die mensen motiveert om duurzame keuzes te maken. Zij lieten een onderzoek uitvoeren door Motivaction, of mensen duurzamere keuzes willen maken én waarom ze dat vervolgens vaak niet doen. Lara geeft tips hoe je jouw levensstijl kan ‘verduurzamen’.

Ster advertentie
Ster advertentie