Meer NPO
STER Advertentie

Op d'r monnie: 3FM-dj Sophie leefde 1 week op 50 euro

Op d'r monnie: 3FM-dj Sophie leefde 1 week op 50 euro

Dinsdag 28 mei 2019 - 11:47 uur

Op me monnie! 3FM-dj Sophie Hijlkema leefde vorige week op een budget van 50 euro en dat was best makkelijk! Tot het ineens moeilijk werd. 

Half droog brood

Het ging zo goed, tot het weekend aanbrak. Niet omdat ze liters wijn insloeg voor een huisfeestje of een dure lunch at, maar omdat haar twee nichtjes op bezoek kwamen. Sophie: "Als je gewoon je eigen ding doet en werkt, eet en slaapt, dan is het te doen. Maar dat familiebezoek kon ik niet afzeggen en m'n kast was leeg! Ik dacht, 'Wat ga ik ze geven dan? Ik heb nog een half droog brood en twee eieren!'"

Sophies nichtjes boden aan om wat voor te schieten en daarna een Tikkie te sturen, maar dat aanbod sloeg Sophie af. Als je écht krap zit, kun je het de week erna ook niet terugbetalen, dus die aanpak was niet eerlijk. De eindstand na een week leven op budget: 18 euro teveel uitgegeven.

Nuttige week

Sophie: "Ik ben me zoveel bewuster geworden van hoeveel geld ik uitgeef én van het feit dat er heel veel mensen zijn die dit écht moeten doen. En daar heb ik echt heel veel respect voor. Het was heel interessant om te doen, heel confronterend ook. Jammer dat ik het niet heb gered, maar heb er zelf veel uitgehaald!"

Kijk live naar 3FM