Meer NPO
STER Advertentie

Dag één van de Linecheck voor de 3FM Mega Exclusive

Dag één van de Linecheck voor de 3FM Mega Exclusive

Woensdag 1 mei 2019 - 08:00 uur

De actie voor het privéconcert van Mumford & Sons is in volle gang! Drie deelnemers strijden voor de 3FM Mega Exclusive door 24/7 aan de lijn te hangen. Vandaag trapte Iris, Reno en Hanneke het spel af, maar al snel lieten zij het afweten. Hoe dat ging check je hieronder samen met alle andere hoogtepunten van de eerste dag!

Sander belde vanmorgen drie kandidaten die proberen te blijven hangen tot maandag 6 mei. Wie het langs hangt aan het einde van de week, wint een privé-concert van Mumford & Sons! Zij moeten elk moment van de dag binnen 10 seconden reageren zodra hun naam wordt genoemd. Doen zij dit niet, dan vallen ze af. Valt er iemand af? Dan kan je je direct aanmelden via de 3FM-app door een app'je te sturen met 'Mega Exclusive + je naam + je leeftijd'. Je kunt daarna gebeld worden om mee te doen aan de 3FM Linecheck. De spelregels check je hier.

Van Iris naar Bart

Iris is de eerste deelnemer. Hoe zij deze challenge aangaat? "Oortjes bij de hand, oplader bij de hand en bij mij houden." zegt ze. Maar hoe dan? Want moet ze niet werken? Zeker moet ze dat! "Dat wordt nog een kleine uitdaging.” lacht Iris.

Leidde het werk haar af of was het toch iets anders? We zullen het waarschijnlijk nooit weten, want Iris vliegt uit het spel. Voor haar in de plaats komt Bart die groot fan is van Mumford and Sons: "Ik vind echt alles geweldig aan de band!"

Reno of uh, Luc, Nee wacht, toch Jasper!

Kandidaat #2 voor de 3FM Linecheck is Reno. Hoe híj het aanpakt? “Ik heb deze week vrij, dus dat komt goed uit en ik ga hem zo lang mogelijk op de luidspreker zetten en zo min mogelijk slapen en dan komt het goed.” 

Lang hield hij het niet vol. Na een half uur viel hij al af en was er dus plek voor een nieuwe kandidaat, Luc! "Ik zet gewoon een luchtalarm op mijn telefoon. Op mijn werk weten ze het." 

En ook Luc liet het snel afweten. Na een krappe vijf uur maakte hij plaats voor Jasper: "Ik denk dat er genoeg energie in dit huishouden zit om elkaar 's nachts wakker te houden."

Hanneke gaf het stokje door aan Angelica

Het vinden van deelnemer 3 was iets moeilijker. Zowel Kim als Anne pakte hun telefoon niet op. Daarom zagen zij de kans op een privé-concert aan zich voorbijgaan. De derde kandidaat die wél opnam is Hanneke. Zij gaat er helemaal voor om tot a.s. maandag 6 mei te blijven hangen. “Ik heb vakantie dus ik hoop dat het daardoor gaat lukken.” Ze hoopt dat mensen bij haar blijven slapen en de telefoon op luidspreker laten staan. 

Vakantie of niet: het ging mis bij Hanneke en dus appte Angelica razendsnel naar de studio om deel te nemen aan het spel: "Een strategie heb ik, maar die ga ik nog niet verklappen!" 

Karina en Team Agora

De strategie was blijkbaar niet gelukt, want Frank kreeg Angelica niet meer aan de lijn. De volgende kandidaat die Frank aan de lijn kreeg is Karina. En stiekem kennen Karina en Angelica elkaar al uit een speciale appgroep van die-hardfans die samen ervoor willen zorgen dat ze bij de Mega Exclusive zijn. "We zijn bloedfanatiek", zegt Karina. Of dat genoeg is...

Karina out, Mark in! 

"Het spijt me, maar dit is te heftig. Ik hou het niet meer, ik moet gaan slapen." Met deze woorden ruilt Karina haar plekje in voor Mark en die begint vol frisse moed: "we zitten in een groepschat die elkaar allemaal een beetje gaan helpen en nu ben ik aan de beurt. Ik ben de hele dag aan het werk, maar mijn telefoon blijft de hele dag op de luidspreker staan."

Jasper is still going strong

Dag één loopt bijna tot een eind, maar Jasper hangt nog steeds. Maar het was een zware nacht... 

Jorik 

Na ruim een uur radiostilte op lijn 1, vult nu Jorik deze lijn op! En Jorik heeft een weekje vrij, dus hij zou zomaar eens héél lang aan de lijn kunnen blijven hangen. Hij is in ieder geval niet van plan om op te hangen voor maandag. 

3FM EXCLUSIVE

Na succesvolle 3FM Exclusives met o.a. Billie EilishNothing But Thieves en Editors komt 3FM met de 3FM Mega Exclusive: een intiem privé-optreden van een grote act op een bijzondere locatie waar slechts één gelukkige luisteraar samen met zijn of haar vrienden bij kan zijn.

Alleen 3FM-luisteraars maken kans op deze unieke ervaring door met het spel '3FM Linecheck' een week lang te laten zien dat zij deze 3FM Mega Exclusive verdienen. Mumford & Sons is de eerste band die donderdag 9 mei een 3FM Mega Exclusive geeft.

Kijk live naar 3FM

Lees ook