Meer NPO
STER Advertentie

Dit is de dubbele laag in het nieuwe liedje van The Japanese House

Dit is de dubbele laag in het nieuwe liedje van The Japanese House

Zondag 7 april 2019 - 11:37 uur

De Britse Amber Bain timmert lekker aan de weg als The Japanese House. Haar nummer 'You Seemed So Happy' hoor je vanaf nu op 3FM!

Happy? Nee, nee

Dit liedje klinkt lente-proof, maar niets is minder waar. In 'You Seemed So Happy' zingt Amber over een tegenstelling die ze in zichzelf vindt. Een goede vriend van haar overleed en in de periode daarna was ze heel erg bezig met haar gezondheid en sterfelijkheid: ze nam continu haar bloeddruk en temperatuur op omdat ze bang was dat er iets zou gebeuren. Tegelijkertijd deed ze zich bij haar vrienden voor als een heel blij, licht mens.

Amber: "This song sounds happy and it’s a metaphor for my music, because if I go somewhere in Europe on tour, they don’t understand. They’re not listening to the lyrics, and they think my songs are really happy!"

Om deze spotify playlist te luisteren moet je toestemming geven voor social media cookies.

3FM-dj Olivier Bakker is fan van haar: "Ze weet in deze track zoveel verschillende en zelfs tegenstellend gevoelens te leggen. Instrumentaal is het best wel down, maar vervolgens wanneer ze met haar stem omhoog gaat geeft het weer een bepaalde melancholische hoop. All the feels!"

The Japanese House

Waar de artiestennaam vandaan komt? Leuk dat je 't vraagt. Amber raakte geïnspireerd door een huis in Cornwall dat volledig gedecoreerd is in de stijl van oude Japanse theehuisjes. Ze verbleef daar ooit eens met haar familie en het is haar dus altijd bijgebleven!

Meer muziek?

Abonneer je dan op de 3FM Now Playing. Elke vrijdag geupdatet met nieuwe tracks!

Om deze spotify playlist te luisteren moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meer 3FM nieuws

Kijk live naar 3FM

Populair op 3FM