Meer NPO
STER Advertentie

Flauwvallen op Rock Werchter, een ondergepiste tent en processierups uitbraak

Flauwvallen op Rock Werchter, een ondergepiste tent en processierups uitbraak

Dinsdag 28 augustus 2018 - 11:00 uur

Famke won begin deze zomer de titel '3FM Festifan'. Zij mocht mee naar negen (!!!) festivals om de zomer van haar leven te beleven met 3FM. Maar wás dat ook wel zo?

Was het zwaar?

Best Kept Secret, Pinkpop, Down The Rabbit Hole, Rock Werchter, Zwarte Cross, WOO HAH!, Solar, Sziget én Lowlands! Da's niet niks. Famke: "Ik zou het zo weer doen, maar dan zou ik het ook anders aanpakken. Aan de Sziget camping ben ik echt onderdoor gegaan." Het festivalseizoen heeft er duidelijk ingehakt. Na zeven dagen Sziget en één dag rust is Famke alweer te vinden op Lowlands. "Het was superleuk, het is nu voor het eerst dat ik echt een beetje brak ben. Gisteren alleen maar moeten kotsen en ik dacht: 'Ohhhh dit gaat echt niet goed!'" 

Een favoriet festival kan Famke niet kiezen. Maar... Zwarte Cross is een thuishonk, Solar had een geweldige sfeer en Sziget een sicke line-up. Het optreden van Dua Lipa was wel even een hoogtepuntje. Op Lowlands ging ze er daarom gewoon nog een keer naartoe!

Ondergepiste tent

Het was niet alleen maar lachen, gieren, brullen op die festivals. Tijdens haar een na laatste festival, Sziget, kwamen Famke en haar +1 op de laatste avond terug bij de tent om erachter te komen dat deze helemaal ondergezeken was. "Er stonden twee Duitsers een beetje vies te lachen. Alles wat nat. De dekens, het luchtbed, kleding..."

Je laatste avond na zes dagen festival dakloos afsluiten is natuurlijk niet mega chill. Als je dan een dag later alweer op Lowlands verwacht wordt, sloopt dat je. Daarom pit Famke tijdens Lowlands lekker in een hotel. Of ze de spullen nog mee naar huis heeft genomen? "Al die shit met die vieze pislucht meeslepen? Neeee man, dan koop ik liever alles nieuw."

Kak langs de wandelroute

Er zijn verder weinig klachten over de campings, maar Famke heeft nog wel een tip. Spendeer op Sziget die extra centen voor de duurdere, afgezonderde camping. "We zaten met ons tent recht op het terrein en mensen kakten gewoon langs de wandelroute." Dat je tent op het terrein staat betekent ook dat je maar maximaal drie tot vier uur slaap kunt pakken. Dat is het enige moment dat er geen muziek uit de speakers bonkt.

Nog een minpuntje? De douches: "Daar kwam gewoon grondwater uit, dus ijskoud en je merkte wel dat het niet helemaal schoon was." Normaal gesproken zou ze met niet douchen niet zo'n probleem hebben, maar zeven dagen festival is toch wel heftig. Gelukkig was er ook een badhuis waar ze wel lekker kon douchen en het mooiste: er was airco! Nice save, Sziget.

Flauwvallen op Rock Werchter

Famke was zó excited voor het optreden van Post Malone op Rock Werchter dat ze vlak van tevoren flauwviel. "Het was zo heet en ik had er veel te veel zin in!" Maarrrr, eind goed al goed. Ze heeft Post Malone uiteindelijk wel aan kunnen raken. En daar is ze heeuul blij mee.

Docente mee naar Lowlands

Famkes Nederlands docente had haar gepusht om mee te doen aan de 3FM Festifan actie. Vanzelfsprekend dus dat zij mee mocht naar een van de festivals. Famke was sowieso wel van het delen: uiteindelijk heeft ze zes verschillende vrienden meegenomen. "Het was wel grappig dat toen ik gewonnen had, ik ineens allemaal berichtjes kreeg van mensen die mee wilden, haha." 

Het festivalseizoen in één zin

"Super leuk, maar ik ben wel héél moe."

Famkes festivalseizoen!

Famke, je was de Festifan uit onze mooiste dromen. DANKJEWEL! 

Meer 3FM nieuws

Kijk live naar 3FM

Populair op 3FM