Meer NPO
STER Advertentie

Twenty One Pilots kan ieder moment met nieuwe muziek komen

Twenty One Pilots kan ieder moment met nieuwe muziek komen

Dinsdag 10 juli 2018 - 10:53 uur

Poeh poeh, EINDELIJK! Het kan niet lang meer duren, Twenty One Pilots gaat ieder moment nieuwe muziek uitbrengen. Tenminste... Als we hun social kanalen mogen geloven. En dat doen we!

Het is inmiddels drie jaar geleden dat het enorm succesvolle album Blurryface uitkwam en sindsdien hebben Tyler en Josh niks anders gedaan dan de hele wereld over getourd. Totdat ze een jaartje geleden effe een rustpauze inlasten. Het was tijd om rustig aan te gaan doen én natuurlijk om stiekem aan het vijfde album te werken. Dat hebben ze gedaan!

Teasers... Overal teasers!

Maandagavond 9 juli was daar dan eindelijk het verlossende woord. Of zoals dat tegenwoordig gaat: de verlossende post op social media. De profielfoto's en banners gingen om en er verscheen een filmpje online. Het is een oog waarin je een paard ziet galopperen en vuur hoort branden. Mysterieus... 

Zojuist kwam daar nog een soortgelijk filmpje bij. Deze hieronder!

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wat zeggen de fans?

Als je echt iets te weten wil komen moet je naar de bron van alle informatie: de diehard fans. En die hebben al een aantal dingen weten te ontcijferen. Zo ontstond er een error op de website van de band als je op het woord 'friday' zocht. Iets wat volgens hun betekent dat vrijdag 13 juli een album wordt gedropt. Huh... Maar dat is deze vrijdag al? KLOPT, dat is aankomende vrijdag al!

Daarnaast zijn er een aantal liedjes verschenen op de ISRC database. Dit is een systeem waar nummers en videoclips worden geïdentificeerd. Liedjes met de titels 'Jumpsuit' en 'Nico And The Niners'. Ook verschijnen er over de hele wereld billboards die overeen komen met de banners op hun social media.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wat zegt Twenty One Pilots zelf?

In een interview met Alternative Press vorig jaar gaf Tyler alvast wat weg. Tijdens het touren doken ze al aardig wat keren de studio in voor nieuwe muziek. "I was working on something last night that I’m really excited about…Right now I think it would be a little less up-tempo than the last record. I would want to focus a little more on the lyrical content.”

Dus...

Dus het is nog even afwachten, maar niet lang. Twenty One Pilots is terug en daar mag de wereld heel blij mee zijn! 

Meer 3FM nieuws

Populair op 3FM