3FM Awards

The Opposites winnen de 3FM Award voor Beste Artiest Hiphop

  1. Nieuwschevron right
  2. The Opposites winnen de 3FM Award voor Beste Artiest Hiphop

De beats vlogen ons het afgelopen jaar om de oren, maar volgens de 3FM luisteraars is er is niemand zo aan als The Opposites. De heren gingen er donderdagavond namelijk met de 3FM Award voor Beste Artiest Hiphop vandoor!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Slapeloze Nachten hebben ze er vast en zeker aan overgehouden, maar de nominatie bleek niet voor niks: de boys van The Opposites kregen donderdagavond uit handen van Annemieke de 3FM Award voor Beste Artiest Hiphop uitgereikt!

Willem masseert Twans kont

Aan Twan de eer om het bedankwoordje te doen. En dit bedankje ging niet alleen uit naar de fans, maar ook naar zijn partner in crime, Willem! "Meestal doet Willem altijd deze praatjes, maar zal ik hem dit keer doen dan? Ik wil sowieso een shout out aan Willem geven, die stevig mijn kont aan het masseren is nu. Iedereen die op ons gestemd heeft, dank jullie wel, en een shout out naar alle andere genomineerden!"

Na afloop van het bedankje kwamen de heren natuurlijk nog even lang Sander Lantinga, die toch wel een beetje benieuwd was naar kontmassage van Willem aan Twan. "We doen het elke donderdag, en vandaag is het donderdag," verklaarde Twan. Yep.

The Opposites winnen 3FM Award voor Beste Artiest Hiphop

Het begint allemaal als Willem de Bruin op de middelbare school voor straf een rap moet schrijven. Zijn vriend Twan van Steenhoven ondersteunt hem met de gitaar tijdens het optreden voor zijn klasgenoten en docenten op school. Enkele jaren later wordt het duo bekend als Willy en Big 2: samen The Opposites. Ze debuteren in november 2005 met hun Nederlandstalige album De Fik Erin en twee jaar later volgt de plaat Begin Twintig. Na vele creaties en samenwerkingen komen de boys van The Opposites in 2013 met een volledig album: Slapeloze Nachten. Op deze plaat staan maar liefst 20 nummers, waaronder de gelijknamige hitsingles 'Slapeloze Nachten' en 'Rollende Steen'. En hard work pays off, want de boys van The Opposites mochten dit jaar voor de tweede keer op rij de 3FM Award in de categorie Beste Artiest Hiphop mee naar huis nemen.

De hiphoppers die samen met The Opposites streden voor het goud in de categorie Beste Artiest Hiphop, waren:

De Jeugd van Tegenwoordig
Gers Pardoel
Great Minds
Kraantje Pappie

The Opposites - 'Sukkel voor de Liefde' live @ 3FM Awards 2014

The Opposites speelden donderdagavond tijdens de tiende editie van de 3FM Awards samen met Mr. Probz hun hitsingle 'Sukkel Voor De Liefde' in de Gashouder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie