3FM Awards

3FM Awards: de inspiratiebronnen van Douwe Bob

  1. Nieuwschevron right
  2. 3FM Awards: de inspiratiebronnen van Douwe Bob

Een zanger die zijn eigen liedjes schrijft, heeft ook de nodige inspiratie nodig. Douwe Bob haalt die inspiratie bij oude rotten uit het vak, bij de groten der aarde.

Het aftellen is begonnen! Het mag dan nog ruim een maand duren voordat Willem-Alexander ingehuldigd wordt, 3FM kroont over precies 15 nachtjes 's lands beste artiesten met de prestigieuze 3FM Awards. In aanloop naar 18 april stellen we alle genomineerden nog even aan je voor.

De inspiratiebronnen van Douwe Bob

Singer-songwriter Douwe Bob heeft een missie. Hij wil goede platen maken, 'gewoon' goede platen maken. Met de release van zijn debuutalbum in het verschiet, voert hij de druk, misschien onbewust, behoorlijk op. Toch maakt de geboren en getogen Amsterdammer zich geen illusies. Hij staat al sinds zijn elfde op de bühne en als hij op zijn vijftiende begint met gitaarspelen en liedjes schrijven, is hij er zeker van dat hij dat zijn hele leven wil doen.

Dat Douwe Bob talent heeft voor schrijven, blijkt wanneer hij in de zomer van 2012 de strijd om De Beste Singer-Songwriter van Nederland wint. 'Multicoloured Angels', dat hij voor zijn vader schreef, wordt de eerste single van Douwe Bob en is ook het nummer waarmee hij wordt uitgeroepen tot 3FM Serious Talent.

Douwe Bob - 'Multicoloured Angels'

Douwe Bob zit begin 2013 in de studio voor de opnames van zijn debuutalbum, naar eigen zeggen "een tijdloze plaat, die precies klinkt zoals ik dat wil." Hoe dát dan weer klinkt, laat zich nog even raden, maar Douwe Bob steekt niet onder stoelen of banken dat de volgende muzikale grootheden van invloed zijn op de muziek die hij zelf maakt.

Bob Dylan - 'Duquesne Whistle'

Bob Dylan wordt beschouwd als een van de grootste songwriters aller tijden. Dylans karakteristieke stemgeluid valt niet bij iedereen in de smaak, maar over het feit dat hij een begenadigd songwriter is, bestaan nauwelijks meningsverschillen. Bob Dylan bracht in september 2012, vijftig jaar na de release van zijn debuut, nog het album Tempest uit.

Willie Nelson - 'Funny How Time Slips Away'

Het mag geen verrassing zijn dat ook countryzangers inspiratie bieden voor de muziek van Douwe Bob. De countryinvloeden zijn goed terug te horen in de liedjes van de Amsterdamse singer-songwriter. Willie Nelson is zo een countryzanger. Hij behoort tot de Nashville Songwriters Hall of Fame.

Johnny Cash - 'A Boy Named Sue'

Douwe Bob beroept zich bij het schrijven van zijn muziek niet op de minsten. Toch zal het niemand verbazen dat ook Johnny Cash een grote inspiratiebron voor hem is. In zijn vluchtige carrière is Douwe Bob al verschillende keren vergeleken met de Amerikaanse singer-songwriter.

3FM Awards

Douwe Bob komt nog maar net kijken, maar dingt ook al mee voor de prijzen. En dat is niet verwonderlijk! Giel riep hem al uit tot de beste singer-songwriter van het land en nu is Douwe Bob genomineerd voor de 3FM Award voor Beste Zanger en Beste Nieuwkomer.

Ster advertentie
Ster advertentie