Meer NPO
STER Advertentie

'Isombard' van Declan McKenna is de 3FM Megahit

Maandag 2 januari 2017 - 09:15 uur

Declan McKenna is een 18-jarige jongen uit Hertfordshire, een provincie in Engeland waar onder andere de Harry Potter-studio staat. Of dat iets heeft betekend voor zijn creativiteit is niet bekend, maar zijn single 'Isombard' is wel zo chill dat 'ie deze week de 3FM Megahit is!

Heftige lyrics

Hij zegt dat hij er niks aan kan doen, maar op de een of andere manier beland McKenna altijd situaties waarin hij schrijft over nogal zware onderwerpen. Zo gaat 'Brasil' over de corruptie bij de voetbalbond FIFA, gaat 'Paracetamol' over hoe transgenders in de media worden neergezet en 'Bethlehem' over hoe lastig het onderwerp religie is.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Isombard'

'Isombard' gaat over Fox News en soortgelijke tv-zenders en de angst die zij oproepen. Declan is dan ook een goed voorbeeld van hoe jongeren zich tegenwoordig staande moeten houden in een wereld vol politiegeweld, xenofobie en misleidende media. En dan is muziek een goede uitlaatklep. 

Noorderslag

Inmiddels heeft Declan al opgetreden in de Conan O'Brien tv-show en heeft hij al een rondje Amerika gemaakt. In februari 2018 komt zijn eerste album uit en in Nederland kun je hem checken op 12 januari tijdens Eurosonic Noorderslag!

Kijk live naar 3FM