Meer NPO
STER Advertentie

Lucas Hamming zat ooit in de cel en gaat op tour met z'n ouders

Dinsdag 2 augustus 2016 - 18:00 uur

Lucas Hamming is een man met vele  kanten. Leer hier de Nederlandse Alex Turner beter kennen!

'Mojo Mischief', 'Never Let You Down', 'Fool'... Lucas Hamming is niet van de radio af te slaan. Deze week maak je bij 3FM kans op kaarten voor zijn concert in Paradiso. En dan is het wel zo leuk om te weten wie je  precies gaat zien.  Hier een aantal grappige en opmerkelijke feitjes over Lucas Hamming.  

1. Lucas was een bajesklant

Als dertienjarig jochie zat Lucas een nacht in de cel omdat hij vier rollen Mentos jatte uit een supermarkt. Oeps. Lucas vertelde 3voor12 over het incident:

"Ik werd letterlijk aan mijn oor meegesleurd. Mijn moeder heeft me voor straf een nachtje laten zitten!"

2. Hij is gek op autorijden

Muziek maken is leuk, maar Lucas wordt pas écht gelukkig van rondcrossen in de auto. Voor zijn theorie-examen is hij inmiddels geslaagd, nu het rijexamen nog. Hoe dan ook staat hij voor iedere rijles te stuiteren van excitement. Met bijbehorend blij hoofd.

3. Hij neemt z'n ouders mee op tour

Het Mentos-incident heeft gelukkig geen permanente vertrouwensissues opgeleverd tussen Lucas en z'n moeder. Ze gaat gewoon mee naar al zijn optredens, net als zijn vader! Lucas vindt het niet vervelend dat ze overal bij zijn. Integendeel, hij ziet ze nu meer als vrienden. Ideale-schoonzoon-alert!

"Mijn vader rijdt de bus met de instrumenten. Mijn moeder helpt met wassen en strijken van mijn kleding."   

4. Hij ademt Arctic Monkeys

Zeg je Lucas Hamming, dan zeg je Arctic Monkeys. Al sinds zijn jeugd is Lucas fan van de band. eerder dit jaar ging hij dan ook bijna tegen de vlakte toen hij Alex Turner en Miles Kane (oftewel The Last Shadow Puppets) mocht interviewen. Hij ging er zelfs peukies van roken.

5. Hij greep in 2015 naast een 3FM Award

Lucas liet het al snel achter zich en maakte er een mooie avond van. Maar let vooral op dat onbegrip in Torre's ogen.

6. Maar sleepte 'm in 2016 wel binnen! 

Hallo, mister 3FM Serious Talent 2016.

7. Hij heeft 1 grote ergernis

Je hebt net de eindshow van 3FM Serious Request 2015 gespeeld, rijdt naar huis vanuit Heerlen en hebt zin in een vette bek. Tijd voor een portie friet en wat cola... Of niet? Er blijkt één ding te zijn waar Lucas slecht tegen kan: dingen die dicht zijn.

8. Hij begon zijn carrière bij De Beste Singer-Songwriter van Nederland

Oh jazeker, deze rocker begon als gevoelige singer-songwriter. Lucas belandde in de finale van DBSSVN 2013, maar verloor van Michael Prins. Toch veroverde hij vele harten met nummers als 'Green Eyed Man'. Nu richt Lucas zich vooral op fijne rocktracks.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

9. Hij gaf zijn customized gitaar weg op Pinkpop

10. Hij heeft acteertalent 

Lucas had in 2009 en 2012 al rollen in de Carry Slee-knallers Lover Of Loser en Ongekend Verlangen. In 2015 ging hij internationaal toen hij te zien was in de Spaanse film Truman. Zijn rol? 'Jongen op woonboot'. Je moet ergens beginnen ;)

Win kaarten voor Lucas Hamming

Wil je Lucas live meemaken? Dat kan! Hij staat op 11 december in Paradiso met zijn eigen show en jij kunt daar gratis naartoe. Check hier hoe je die kaarten kunt winnen.

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kijk live naar 3FM