Meer NPO
STER Advertentie

Anouk vertelt over nieuwe album Paradise And Back Again

Maandag 13 oktober 2014 - 10:13 uur

Giel belde maandagmorgen met Anouk om haar aankomende album Paradise And Back Again te bespreken.

Anouks nieuwe album Paradise And Back Again komt in november uit. Giel belde Anouk maandag 13 oktober op om alle nummers van de plaat te bespreken. Anouk was erg openhartig en flapte er zelfs wat dingen uit die ze nooit had willen vertellen.

Anouk schrijft nummers voor haar vader

Zo vertelde Anouk onder andere het persoonlijke verhaal achter 'Daddy' en 'Wish He Could See It All'. Anouk kent haar vader niet, maar hoopt natuurlijk wel dat hij trots op haar is. Anouk: "Ik heb altijd gehoopt dat er iemand een nummer voor me zou schrijven en toen heb ik het heel triest gewoon zelf gedaan. Ik dacht: wat gaaf zou het zijn als iemand zo'n nummer voor je schrijft. Dus toen heb ik dat zelf maar gedaan, haha!" 

'Looking For Love' gaat, zoals de titel ook al doet vermoeden, over Anouks zoektocht naar liefde. "Het is wat het is. Ik heb geen vaste relatie. Ik ben blij dat m'n kinderen hartstikke lieve vaders hebben, maar ik ben nog niet diegene tegengekomen waarvan ik denk: daar wil ik mee door. Ik vind het allemaal gewoon heel erg moeilijk. Als het komt dan komt het." 

Beluister hier het hele gesprek:

Tracklist Paradise And Back Again

1. Cold Blackhearted Golddiggers
2. She Is Beautiful
3. Daddy
4. Don't Wipe Us Out
5. Looking For Love
6. Last Goodbye
7. Some Of Us
8. Wigger
9. Breathe
10. Smile & Shine
11. Wish He Could See It All
12. Places To Go (Bonus Track)
13. You & I (Bonus Track)
14. Feet On The Ground (Bonus Track)

'Places To Go', de eerste single van het album Paradise And Back Again, kwam op donderdag 11 september uit. De bijbehorende clip is een persoonlijke video met vrienden en familie, zelfs haar kinderen komen voorbij.

Anouk live op 3FM

Giel strikte Anouk ook nog voor een optreden op De Speelplaats. Anouk moest dan "wel nog even oefenen", maar ze zei dat ze graag een ochtend langskwam. Binnenkort dus meer van Anouk live op 3FM.

3FM Presents: Anouk in Ziggo Dome

Anouk staat begin 2015 twee keer achter elkaar in de Ziggo Dome. De zangeres heeft de zaal op 26 en 28 februari afgehuurd. 

Meer 3FM nieuws

Populair op 3FM