'Gangnam Style' meer dan 30 miljoen keer bekeken

Woensdag 15 augustus 2012 - 17:00 uur

'Gangnam Style', de culthit van de zingende en rappende Koreaanse Psy, is in een maand tijd meer dan 30 miljoen keer bekeken op YouTube.

Tot zijn grote verbazing is de Zuid-Koreaanse muzikant Psy, echte naam Park Jai-sang, ineens wereldwijd bekend. Dat heeft hij te danken aan zijn 'Gangnam Style' video. "The YouTube video never targeted foreign countries. It was for local fans,"  vertelt Spy aan persbureau Reuters.

'Gangnam Style' YouTube sensatie

De video verscheen precies een maand geleden (15 juli 2012) online en is sindsdien meer dan 30 miljoen keer bekeken. Ter vergelijking; Een aantal als dit wordt normaal gesproken alleen door de Justin Biebers van deze wereld in zo'n korte tijd gehaald.

Psy bewust 'uncool'

Psy heeft zelf de hoofdrol in de hele foute clip bij het even foute nummer. Het lijkt in de clip alsof de 34-jarige Koreaan serieus denkt dat hij 'cool' is, maar niets is minder waar. "My goal in this music video was to look uncool until the end. I achieved it." 

'Gangnam Style' op 3FM

De culthit heeft ook Nederland bereikt. Michiel Veenstra draaide hem al een aantal keer in de avond op 3FM. Coen & Sander riepen hem zelfs uit tot de SuperCrazyTurboTopHit.


Meer 3FM nieuws

Populair op 3FM

Bericht naar de studio

Vul in als je een antwoord wilt kunnen ontvangen