Romantiek met Rigby live bij Giel

Donderdag 5 april 2012 - 10:36 uur

De zeskoppige band Rigby zette vrijdag 6 april de 3FM-studio op zijn kop. Je hoorde de mannen live bij Giel.

Rigby was vrijdag 6 april te gast bij Giel. Het nieuwe album van de band komt in het voorjaar van 2012 uit. 'One Life To The Next', de eerste single van dit album, verscheen begin maart. Giel had de wereldwijde primeur en mocht hem voor het eerst laten horen. Beluister het fragment hieronder.

Rigby live bij Giel

De studioversie van de single blies Giel al omver, maar ook live stond Rigby als een huis. De sms-box stroomde vol met enthousiast commentaar op de live-uitvoering van 'One Life To The Next'. De single is über romantisch vertelde frontman Christon. Het gaat over twee geliefden die beloven om elkaar in alle volgende levens op te zoeken en ook daar weer verliefd te worden.

En over romantiek gesproken, Christon deed een bekentenis aan Giel en daarmee aan heel Nederland. Hij had vroeger op de middelbare school een mega crush op Wende Snijders, die die ochtend de Giel-Mobiel had. Ze zat vier klassen hoger, dus Christon wist wel dat hij geen schijn van kans maakte bij de blonde zangeres. 

Na de bekentenis stortte Christon en de rest van de band zich op een Mega Top 50 cover. Rigby waagde zich aan 'Under The Stars' van Morning Parade. Missie geslaagd!

'One Life To the Next' op iPads!

En dan de super vette bonustrack. Hun eigen nieuwe single 'one Life To The Next' op iPads!!!

 

Rigby: wie, wat, waar?

In 2008 begint het muzikale avontuur voor Christon Kloosterboer als hij met vijf vrienden de band Rigby vormt. Deze bandnaam is een verwijzing naar 'Eleanor Rigby' van The Beatles. In de zomer van 2008 wordt de band 3FM Serious Talent en vanaf dat moment gaat het snel met de heren. Het debuutalbum verschijnt in de zomer van 2009. Dan wordt ook bekend dat Rigby de huisband van De Wereld Draait Door van het komende seizoen is. In dezelfde zomer stappen drie leden uit de band, die binnen een paar dagen vervangen worden. Het laatste album, Solid Ground, stamt uit 2011.

'One Song' van Rigby officiële song Serious Request 2009

Met de drie nieuwe bandleden brengt Rigby eind 2009 'One Song' uit. Later komt naar buiten dat dit nummer de officiële song van 3FM Serious Request 2009 is. Dit betekent dat het te horen is onder alle campagne-uitingen en vaak gedraaid wordt tijdens Serious Request.

Meer 3FM nieuws

Populair op 3FM

Bericht naar de studio

Vul in als je een antwoord wilt kunnen ontvangen