3FM nieuws

Van vrienden naar Eurovisie: het sterrenteam rondom Joost Klein en 'Europapa'

foto: Ben Houdijkfoto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Van vrienden naar Eurovisie: het sterrenteam rondom Joost Klein en 'Europapa'

Door de jaren heen heeft Joost keihard gewerkt, maar dit heeft hij niet alleen gedaan. Hij heeft een heel sterrenteam om zich heen verzameld die elk hun eigen creativiteit toevoegen aan zijn muziek. Op het Eurovisie-podium komt het in mei dan eindelijk samen. Want alles van choreografie tot kostuumontwerp doen Joost en zijn vrienden allemaal zelf.

Alles volgen rondom Joost en het Songfestival? Check 3FM.nl/joost.

Tantu Beats

“Er is maar één iemand die mijn muziek produceert”, zegt Joost tegen 3FM-dj Wijnand Speelman.
Tantu Beats, echte naam Teun de Kruif, loopt als tiener een flinke knieblessure op tijdens het skateboarden en komt zo in contact met computerprogramma FL Studio.

In 2015 leert Teun Joost kennen bij een concert van Mac Miller en is sindsdien zijn vaste producer. In zijn studio in Berlijn werken Joost en Tantu wekenlang aan ‘Europapa’. Tantu is hiermee de architect van deze plaat

Gover Meit

Gover Meit, alias Donny Ronny, is aangesteld als creative supervisor en is verantwoordelijk voor de podiumact van ‘Europapa’. Meit noemt zichzelf “de grootste fan” van Joost en houdt zich in de zomer al bezig bij de concerten van Joost op Pinkpop en Lowlands.

Onder het pseudoniem Stefano Keizers loopt Gover tegen zijn artistieke grenzen en gaat daarom tegenwoordig als Donny Ronny door het leven. Aan hem nu de opgave om ‘Europapa’ een sprankelend live optreden te geven!

Daan Koens

Daan Koens is kunstschilder, geïnspireerd op onder meer Paul Gauguin en Diego Velázquez. Daan en Joost leren elkaar in 2017 kennen op Down The Rabbit Hole. Sindsdien zijn de twee vrienden en hebben ze bijna een jaar samengewoond. Je hebt Daan misschien wel zien schilderen tijdens Joost zijn optreden op Lowlands. Koens helpt ook mee aan het design voor het felblauwe pak van Joost.

Véras Fawaz

Véras Fawaz is muzikant, schrijver, filmmaker en nog veel meer. Zijn films en videoclips roepen dromerige en surrealistische beelden op. In 2017 regisseert Véras met ‘Scandinavian Boy’ al videoclips voor zijn goede vriend Joost.

Later vloeien films, albums en videoclips voor onder meer Goldband, RONDÉ en Faberyayo uit zijn hand. De videoclip van ‘Europapa’ noemt Véras “de belichaming van de Joost Klein cinematic universe”.

Appie Mussa

En niet alleen Véras was aanwezig bij de clipshoot van ‘Scandinavian Boy’. Ook Appie Mussa is er dan al bij. Appie Mussa acteert in verschillende series als Vakkenvullers en Herres en is te vinden op de nummers ‘Disco Belgica’ en ‘Go Acid!’.

Appie Mussa is het bekendst van zijn sketches op TikTok. In de aankondiging van ‘Europapa’ is Appie als opdringerige pers te zien, en speelt daarnaast de rol van zijn marketing manager. Een man met nul schaamte en vooral heel veel creativiteit.

Stuntkabouter

Videomaker, acteur, social media ster: noem hem gerust all-around creative. Stuntkabouter (Martijn van Eijzeren) en Joost werken al jaren samen. In 2018 opent Martijn als ridder Joost zijn show op Lowlands, vijf jaar later staat hij opnieuw op het podium als mimespeler. In ‘Europapa’ is Stuntje ook meerdere keren voor de camera te spotten. Stuntje is van alle markten thuis is.

Donnie

In 2016 publiceert Joost een video waarin hij advies vraagt aan "de fenomeen" omtrent zijn dalende YouTube-kanaal. In een feestwinkel pakt Donnie een Super Mario shirt en zegt dat dit de “M van marketing” is. Twee jaar later brengen de twee een volwaardig album uit, genaamd, hoe kan het ook anders, M van Marketing.

Voor ‘Europapa’ vraagt Joost Donnie een aantal rijmwoorden te noemen op Europese steden, hij komt al gauw met "Ik neem de benen naar Wenen”. De rest is geschiedenis...

Indy van Cauwenberg

Vergeet Madonna en Sam Smith! Buiten deze artiesten stuit ook Joost tegen de TikTok video’s van Indy van Cauwenberg (@indysteps). Joost en Indy delen beiden een passie voor choreografie. Tijdens Joost zijn festivaltour is Indy al de choreograaf en zie je hem de moonwalk doen in de Alpha. Voor ‘Europapa’ is Indy verantwoordelijk voor de choreografie in de videoclip en stelt, samen met Joost, het dansje tijdens het refrein samen.

En nog zoveel meer...

Verschillende mensen zijn betrokken bij alle creativiteit rondom Joost Klein. Het finetunen van de happy hardcore-sound door Paul Elstak, Vieze Asbak en gladde paling met de vele remixes van Joost zijn muziek, vaste gast bij shows in België en vriend Acid, artiesten zoals Brunzyn bij zijn label Albino Sports - noem het maar op. En dan heb je alle creatievelingen achter de schermen nog niet eens genoemd...

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie