3FM Talent

3FM Talent Personal Trainer: "Veel van wat je luistert als je jong bent, blijft voor altijd bij je."

foto: Willem Smit van Personal Trainer, 3FM Talent
  1. Nieuwschevron right
  2. 3FM Talent Personal Trainer: "Veel van wat je luistert als je jong bent, blijft voor altijd bij je."

In deze aflevering van ‘Wat Een Plaatje’ heeft frontman Willem Smit van muzikaal collectief en 3FM Talent Personal Trainer in totaal 33 seconden de tijd om 3 van zijn favoriete platen te scoren. Welk album is zijn all-time favourite? Wat voor muziek kwam uit zijn geboortejaar en wat luisterde hij op de middelbare school? Samen met 3FM duikt Willem de wondere wereld van de platenzaak in en vertelt over zijn persoonlijke favorieten en inspiraties voor het opkomende debuutalbum van de band.

Inspiratie

De debuutplaat van Personal Trainer verschijnt op 4 november en gaat Big Love Blanket heten. Het belooft een zeer eigen geïnspireerde sound te bevatten. In 'Wat Een Plaatje' vertelt Willem dat één van de nieuwe nummers volledig in het format gegoten als een instrumentale invulling van het liedje 'Seeing Other People' van de plaat If You're Feeling Sinister van Belle and Sebastian uit 1996.

Zoals velen luisterde Willem Smit het meest naar muziek tijdens zijn middelbareschooltijd. Volgens de zanger zullen veel van de dingen die je luistert wanneer je jong bent voor altijd bij je blijven, zo ook Odelay van Becks. Het nummer 'Novacane' was directe inspiratie voor 'Key Of Ego' en bevat dezelfde beweging in het refrein. "We hebben het bijna een beetje gestolen, best gênant."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Een andere plaat die Willem voor het eerst hoorde op de middelbare school was The Talkies van Girl Band. "Het is echt een soort weird trip, als je hiermee boodschappen gaat doen wordt het wel heel eng, maar je kan het altijd proberen."

Willem Smit verder leren kennen aan de hand van zijn eigen muzieksmaak? Bekijk de video

Ster advertentie
Ster advertentie