3FM Serious Request

Hugo Borst te gast in het Glazen Huis: “De slechtste Klassieker die ik ooit heb gezien”

foto: Bullet-Ray van Olphenfoto: Bullet-Ray van Olphen
  1. Nieuwschevron right
  2. Hugo Borst te gast in het Glazen Huis: “De slechtste Klassieker die ik ooit heb gezien”

De voetballiefde van 3FM-dj Frank van der Lende krijgt ruim baan op de maandagnacht van 3FM Serious Request 2021, want voetbaljournalist en schrijver Hugo Borst komt op bezoek! Rotterdammer Hugo en Ajacied Frank praten een dag na een teleurstellende wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax een uur lang over voetbal, Jules Deelder en de toeristische hoogtepunten van Amersfoort.

Je denkt misschien dat het een probleem zou zijn, de Rotterdamse Hugo Borst en doorgewinterde Ajacied Frank van der Lende in één ruimte, een dag nadat Ajax met 2-0 won van Feyenoord. Dat blijkt echter wel mee te vallen, want het was van beide kanten geen beste wedstrijd: “De allerslechtste Klassieker die ik ooit heb gezien”, zegt Hugo al bij binnenkomst in het Glazen Huis in Amersfoort.

Video niet beschikbaar

“Het was schraal, het was angstig. Ajax, helemaal niks. Feyenoord, het kwam er niet uit. Het was schandalig slecht.” Gelukkig hebben Hugo en Frank, die de Hard Gras podcast presenteren samen met Matthijs van Nieuwkerk en Henk Spaan, nog genoeg andere dingen om over te praten.

Jules Deelder

Zo heeft Hugo een gedicht meegenomen dat Jules Deelder schreef over een historische voetbalwedstrijd tussen Nederland en West-Duitsland uit 1988, en vertelt Hugo een paar bijzondere anekdotes over de Rotterdamse dichter.

Hugo Borst was een uur lang te gast in het Glazen Huis. Je kunt het hele gesprek terugkijken in de video hierboven.

3FM-dj's Barend, Sophie en Rob in het Glazen Huis

3FM Serious Request zamelt dit jaar samen met jou geld in voor Het Vergeten Kind. Van 18 t/m 24 december staan de radiozender en alle online en social kanalen van 3FM volledig in het teken van de actie en wordt er 24 uur per dag live radio en online content gemaakt vanuit het Glazen Huis in Amersfoort bij De Nieuwe Stad. 3FM-dj’s Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Rob Janssen zetten zich, ondanks hun quarantaine, een week lang samen met Nederland in om zoveel mogelijk geld op te halen voor de 100.000 vergeten kinderen van ons land.

Vraag een plaat aan, doneer of kom in actie. 3FM Serious Request is te volgen op NPO 3FM en de online kanalen van de zender, 24 uur per dag op televisie op NPO 1 extra en via dagelijkse updates op NPO 1 en NPO 3. Bezoek 3fm.nl/seriousrequest voor meer informatie.

Vraag een plaat aan!

Doneer

Kom In Actie

Meer over Het Vergeten Kind

foto: Ben Houdijk

Ster advertentie
Ster advertentie