3FM Serious Request

Zoë (33) kreeg tijdens haar zwangerschapsverlof te horen dat ze ALS heeft

  1. Nieuwschevron right
  2. Zoë (33) kreeg tijdens haar zwangerschapsverlof te horen dat ze ALS heeft

Zoë is 33 jaar, hoopt in november 34 jaar te worden en woont samen met haar man Geert en zoontje Florian in Schaijk, Noord-Brabant. Toen ze net 3 maanden moeder was, kreeg ze te horen dat ze ALS heeft. Zoë is één van de 1500 ALS-patiënten waar 3FM Serious Request zich dit jaar voor inzet vanuit het Glazen Huis in Nijmegen.

De klachten begonnen bij Zoë in haar linkerhand, naarmate de tijd verstrijkt merkt Zoë ook uitval van spieren in de rest van haar lichaam en inmiddels wordt ook het spreken moeilijker.

Bekijk hier het verhaal van Zoë:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Mensonterende ziekte

Er is geen tijd meer te verliezen. In Nederland leven er zo’n 1500 mensen zoals Zoë met ALS. Ieder jaar komen er 500 nieuwe patiënten bij en overlijden er ook 500 mensen. Dat betekent dat elk jaar duizenden gezinsleden, vrienden, kennissen, familie en collega’s te maken krijgen met deze mensonterende ziekte. Bij ALS vallen de spieren één voor één uit. Na de eerste symptomen leven patiënten gemiddeld nog 3 tot 5 jaar.

Om zoveel mogelijk geld op te halen voor het noodzakelijke onderzoek en de ondersteuning van patiënten komt 3FM Serious Request dit jaar in actie voor Stichting ALS Nederland.

Over 3FM Serious Request 2023

3FM Serious Request komt dit jaar in actie voor Stichting ALS Nederland. Van 17 t/m 24 december zamelen 3FM-dj’s Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Wijnand Speelman geld in vanuit het Glazen Huis op de Grote Markt in Nijmegen. Dit door 24 uur per dag live radio te maken.

Tijdens het Glazen Huis treden er meer dan dertig artiesten op, die je gratis kunt checken. Zoals Tom Odell, S10, Chef'Special, Kraantje Pappie, De Staat en Only The Poets. Bekijk het programma hier.

Wil jij ook helpen? Dat kan via onderstaande knoppen!

Doneer Kom In Actie Vraag Je Plaat Aan Webshop Veiling

Ster advertentie
Ster advertentie