3FM Serious Request

3FM Serious Request 2023 komt in actie voor Stichting ALS Nederland

  1. Nieuwschevron right
  2. 3FM Serious Request 2023 komt in actie voor Stichting ALS Nederland

3FM Serious Request komt deze editie in actie voor Stichting ALS Nederland. Dat maakten 3FM-dj’s Rob Janssen en Wijnand Speelman zojuist bekend in Rob & Wijnand en de Ochtendshow. Daarnaast is onthuld dat het Glazen Huis dit jaar in de oudste stad van Nederland staat: op de Grote Markt in Nijmegen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Mensonterende ziekte

Er is geen tijd meer te verliezen. In Nederland leven er zo’n 1500 mensen met ALS. Ieder jaar komen er 500 nieuwe patiënten bij en overlijden er ook 500 mensen. Dat betekent dat elk jaar duizenden gezinsleden, vrienden, kennissen, familie en collega’s te maken krijgen met deze mensonterende ziekte. Bij ALS vallen de spieren één voor één uit. Na de eerste symptomen leven patiënten gemiddeld nog 3 tot 5 jaar.

Stichting ALS Nederland

Het doel van Stichting ALS Nederland is het financieren van wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak, genezing en behandeling van ALS. Daarnaast financiert de stichting ook hulpmiddelen zoals een spraakcomputer, rolstoelbus of een opklapbare elektrische rolstoel. De juist hulpmiddelen geven mensen met ALS en hun naasten bewegingsvrijheid om het leven te vieren. Om zoveel mogelijk geld op te halen voor het noodzakelijke onderzoek en de ondersteuning van patiënten komt 3FM Serious Request dit jaar in actie voor Stichting ALS Nederland.

Quote

Zorgen dat ALS geen dodelijke ziekte meer is

Menno de Boer, zendermanager NPO 3FM

Menno de Boer (zendermanager NPO 3FM): “Met 3FM Serious Request willen we Nederland verbinden, maar bovenal in beweging brengen. ALS is een van de weinige dodelijke ziektes. Er is geld nodig voor onderzoek, maar ook voor hulpmiddelen om mensen met ALS en hun naasten bewegingsvrijheid te geven. Samen met heel Nederland maken we ons sterk om die patiënten en hun families te helpen en hopelijk het onderzoek juist nu dat zetje te geven zodat ALS geen dodelijke ziekte meer is. Met het gastvrije Nijmegen, de oudste stad van Nederland, hebben we een prachtig decor om eind december het Glazen Huis te laten schitteren. Prachtige verhalen, kom-in-acties, live muziek van de beste artiesten: dit wordt een unieke editie, waarbij we hopen dat heel Nederland samen met ons in beweging komt voor Stichting ALS Nederland.”

Quote

Geen tijd te verliezen

Limore Noach, directeur Stichting ALS Nederland

Limore Noach (directeur Stichting ALS Nederland): “Het is fantastisch dat we zijn verkozen als het goede doel voor 3FM Serious Request 2023! Het geld dat dit mooie evenement oplevert is keihard nodig voor onderzoek. Dankzij recente technologische ontwikkelingen hebben we de hoop dat ALS in de nabije toekomst een behandelbare ziekte wordt in plaats van een doodvonnis. Daarnaast steunen we projecten voor optimale zorg en hulpmiddelen. Want voor mensen die de diagnose ALS krijgen, gaat het niet alleen om overleven maar ook om de kwaliteit van leven. Het is nu tijd om door te pakken en onderzoek naar ALS flink op te schalen. Geen tijd te verliezen!”

Over 3FM Serious Request 2023

3FM Serious Request komt dit jaar in actie voor Stichting ALS Nederland. Van 17 t/m 24 december zamelen 3FM-dj’s Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Wijnand Speelman geld in vanuit het Glazen Huis op de Grote Markt in Nijmegen. Dit door 24 uur per dag live radio te maken.

Tijdens het Glazen Huis treden er meer dan dertig artiesten op, die je gratis kunt checken. Zoals Tom Odell, S10, Chef'Special, Kraantje Pappie, De Staat en Only The Poets. Bekijk het programma hier.

Wil jij ook helpen? Dat kan via onderstaande knoppen!

Doneer Kom In Actie Vraag Je Plaat Aan Webshop Veiling

Heb je vragen? Check de veelgestelde vragen.

Ster advertentie
Ster advertentie