3FM Serious Request

3 stappen om een topactie te houden voor 3FM Serious Request

  1. Nieuwschevron right
  2. 3 stappen om een topactie te houden voor 3FM Serious Request

Dit jaar vraagt 3FM Serious Request aandacht voor de hereniging van ouders en kinderen. Wereldwijd zijn meer dan vier miljoen familieleden elkaar kwijt door een ramp of conflict. Door heel Nederland komen mensen nu al in actie voor deze stille ramp. Wil jij ook helpen, maar weet je nog niet hoe? Volg deze drie stappen en kom succesvol in actie voor 3FM Serious Request!

1. Verzin of kies een leuke actie

Je kunt doen waar jij goed in bent en op die manier geld inzamelen. Verblijd het winkelpubliek in jouw stad met een pop-up straatconcert, daag je collega's uit voor een bureaustoelenrace, of organiseer een speciaal 3FM Serious Request verjaardagsfeestje.

Je kunt natuurlijk ook iets verkopen. Houd een garage sale met spullen die jij niet meer gebruikt of laat je creativiteit de vrije loop en maak zelf iets. Deze actievoerders verkopen bijvoorbeeld zelfgemaakte kerstkaarten, kaarsjes en mutsen. Perfect voor de koude decemberdagen!

Vind je het lastig om iets te verzinnen? Kies dan uit één van de kant-en-klaar acties. De ultieme classics: simpel, doch effectief! Ga bijvoorbeeld koekjes bakken en verkopen, verzamel lege statiegeldflessen en lever ze in, laat jezelf sponsoren voor een bijzondere prestatie of ga heitjes voor karweitjes doen. Alles is mogelijk!

De jongens van StukTV wassen de ramen van het Glazen Huis (2016)

2. Meld je actie aan

Zodra je weet hoe je in actie komt, meld je je actie gemakkelijk aan op de site. Je krijgt dan een eigen actiepagina die je kunt personaliseren met tekst, foto's en updates. Ook kun je via je actiepagina promotiemateriaal downloaden, een beetje gratis promo is nooit mis! Anderen kunnen jouw actie steunen door te doneren en een berichtje achter te laten. Donaties worden direct opgeteld bij het totaalbedrag van je actie en op die manier ben je zeker van een goede financiële afhandeling.

Daarnaast gaan de 3FM-dj’s in de aanloop naar 3FM Serious Request en tijdens de actieweek zelf, op zoek naar de meest originele en unieke acties uit het land. Zij doen hier verslag van, maar moeten jouw actie dan wel kunnen vinden. Om die reden is het dus belangrijk dat je je actie aanmeldt.

Frank doet al rennend verslag van een hardloopactie (2015)

3. Promoot je actie en haal je streefbedrag

Nu is het tijd om aan de slag te gaan! Laat iedereen weten dat jij in actie komt voor 3FM Serious Request en zorg dat ze jouw actie kunnen steunen. Deel je actiepagina via sociale media of verspreid posters om jouw actie te promoten. Houd je achterban en 3FM op de hoogte via de updates op je actiepagina. Haal je jouw streefbedrag? Dan mag jij een plaat aanvragen voor 3FM Serious Request.

Klaar voor de start? Zet jezelf in voor 3FM Serious Request en meld je actie aan via de site. Veel succes en plezier!

Ster advertentie
Ster advertentie