3FM Serious Request

Hou je haaks: honderden hartjes voor zorgpersoneel

  1. Nieuwschevron right
  2. Hou je haaks: honderden hartjes voor zorgpersoneel

Haken voor knaken? Jazeker! Ingrid haakt samen met een grote groep anderen hartjes voor het IC-personeel om ze een (gehaakt) hart onder de riem te steken. 3FM-dj Rob Janssen zocht haar op in Alkmaar en daar onthulde ze hoe ontzettend veel hartjes er al gehaakt zijn de afgelopen tijd...

Ingrid is in het dagelijks leven taxichauffeuse, maar door de maatregelen tegen het coronavirus zit ze noodgedwongen thuis. Maar bij de pakken neerzitten doet ze niet, want ze vult haar dag met haken. "Mijn hele huiskamer ligt vol met gehaakte hartjes. Haken is mijn hobby; normaal haak ik knuffels en dekentjes voor de non-profit-organisatie 'Troostdekentje.' Juist nu wilden we ook iets extra's doen voor het zorgpersoneel en nabestaanden."

Honderden hartjes voor IC-personeel

Postorderbedrijf

Ingrids hele huis ligt inmiddels zo vol met gehaakte hartjes dat het lijkt op het gemiddelde postorderbedrijf: "Vanuit heel Nederland worden alle gehaakte hartjes naar mij gestuurd zodat ik op zoek kan gaan naar een geschikte locatie, ziekenhuizen bijvoorbeeld. Inmiddels zijn er honderden hartjes gehaakt en uitgedeeld. We hopen dat zoiets kleins een beetje troost kan bieden, want dat is het belangrijkste wat we in deze tijden kunnen doen."

Wat kun jij doen?

Het Rode Kruis heeft jouw hulp keihard nodig. Daarom kun je 3FM Serious Request: Never Walk Alone steunen door te doneren óf een plaat aan te vragen. Klik op een van de knoppen hieronder en help mee! Lees hier trouwens meer over 3FM Serious Request: Never Walk Alone.

Ster advertentie
Ster advertentie