3FM Serious Request

Lamyae (19) screent bezoekers ziekenhuis op mogelijke coronabesmetting

  1. Nieuwschevron right
  2. Lamyae (19) screent bezoekers ziekenhuis op mogelijke coronabesmetting

Lamyae (19) is vrijwilliger bij het Rode Kruis en is nu harder nodig dan ooit. Ieder paar handen draait overuren, of het nou gaat om het realiseren van een daklozenopvang, het uitdelen van pakketten in de voedselbank of het sorteren van mondkapjes: iedere vrijwilliger telt juist nu extra hard.

Lamyae helpt mensen in het ziekenhuis de juiste weg te vinden en misschien nog wel het belangrijkste: ze neemt hun temperaturen op. Ze check of mensen geen te hoge temperatuur hebben en mogelijk besmet zijn met het coronavirus.

Lastig

"Er waren laatst twee bezoekers die hun vader wilden opzoeken. Hij lag op de corona-afdeling en aan alles zag je dat het ontzettend heftig was voor ze om dit mee te maken. De spullen die ze voor hem hadden meegebracht waren allemaal verpakt in kleine plastic zakjes. Dat moesten ze ook echt op die manier afgeven en dat deed ze wat. Geen knuffel of fysiek contact maakt het extra moeilijk in deze tijd." Bekijk hieronder het hele verhaal van Lamyae"

Help je ook mee?

Het Rode Kruis heeft ook jouw hulp keihard nodig in welke vorm dan ook. Daarom kun je 3FM Serious Request: Never Walk Alone ook gewoon steunen door te doneren óf een plaat aan te vragen. Klik op een van de knoppen hieronder en help mee! Lees hier meer over 3FM Serious Request: Never Walk Alone.

Ster advertentie
Ster advertentie