3FM Serious Request

De vraag naar zorgondersteuning Rode Kruis is verdubbeld

  1. Nieuwschevron right
  2. De vraag naar zorgondersteuning Rode Kruis is verdubbeld

Het Rode Kruis laat weten dat de vraag naar hun hulpverleners deze maand is verdubbeld. Omdat 3FM met Serious Request: The Lifeline zich inzet voor het Rode Kruis, bellen Sander en Sophie met het Rode Kruis om te vragen hoe dat zit.

Wat doen de rode kruis-vrijwilligers?

Sophie spreekt eerst Iris van Deinse, vertegenwoordiger van het Rode Kruis. “We worden steeds vaker gevraagd om te helpen bij ziekenhuizen, verpleeghuizen en huisartsen. Inmiddels helpen we bij 21 zorginstellingen,” vertelt Iris. “Het is niet zo best, omdat we daaraan zien dat de zorg echt flink overbelast is.” Het is dus maar goed dat die vrijwilligers van het Rode Kruis er zijn: “De vrijwilligers kunnen helpen bij taken zoals het reinigen van bedden en materialen, mensen naar de juiste afdeling brengen. Daardoor houden verpleegkundigen tijd over voor hun medische taken.” De vrijwilligers kunnen juist het menselijke deel van de zorg op zich nemen. Iris: “In deze kersttijd vind ik het wel belangrijk dat de patiënten wat extra aandacht krijgen. Ik weet dat onze vrijwilligers daar heel veel in kunnen doen. Een praatje maken, ouderen helpen met videobellen. Dat is natuurlijk nu juist extra belangrijk.”

Shirley Timmers kan daarover meepraten. Zij is namelijk fulltime vrijwilliger in een verzorgingstehuis. Daar is genoeg te doen: “Soms kom je binnen en heb je niet eens tijd om je voor te stellen, maar moet je meteen vol in het werk duiken.” Shirley helpt daar bijvoorbeeld met de dagelijkse behoeften zoals eten, drinken en wassen. Daarnaast zorgt ze voor een schouder om op te huilen. Na de acht weken in de eerste golf kwam Shirley even tot rust. “Dan stort je in een keer even in. Ik heb wel even tijd nodig gehad om bij te komen. Het was behoorlijk heftig.” Bekijk het hele gesprek hier:

3FM SERIOUS REQUEST: THE LIFELINE 2020

Met 3FM Serious Request: The Lifeline 2020 komt 3FM dit jaar in actie voor het Rode Kruis dat medische hulpverleners ontlast en verspreiding van corona tegengaat. Hier vind je meer over het doel van dit jaar. In de week voor kerst (van 18 t/m 24 december) gaan drie dj-teams in lockdown vanaf Vliegveld Twenthe Evenementenlocatie om geld in te zamelen voor het Rode Kruis.

Hoe jij kan helpen? Doneer, kom in actie of loop mee vanuit huis met The Lifeline en laat je sponsoren. Je kan natuurlijk ook een plaat aanvragen in ruil voor een donatie.

DONEER NU KOM IN ACTIELOOP MEE!

Ster advertentie
Ster advertentie