3FM Serious Request

Reportage: Zaïda (21) is verpleegkundige in El Salvador

  1. Nieuwschevron right
  2. Reportage: Zaïda (21) is verpleegkundige in El Salvador

Met 3FM Serious Request: The Lifeline 2020 komt 3FM dit jaar in actie voor het Rode Kruis dat medische hulpverleners ontlast en verspreiding van corona tegengaat. Eén van die hulpverleners is Zaïda. Zaïda is 21 jaar en verpleger voor corona-patiënten in El Salvador.

Heftig

Zaïda wist al van kinds af aan dat ze graag verpleegster wilde worden: "Ik maakte van toiletpapier mondkapjes voor mijn poppen." Ze verpleegt met liefde, maar sinds de corona-uitbraak is haar werk wel een stuk heftiger geworden. Ze verzorgt dan ook de meest kwetsbare coronapatiënten. Met één van die patiënten bouwde Zaïda een hele speciale band op. "Hij deed me enorm denken aan mijn opa," vertelt ze. Zijn dochter vroeg Zaïda om een boodschap door te geven aan de man. Nog diezelfde avond overleed hij. Toen ze hem af moest leggen, kon ze niets meer zien. "Mijn lenzen liepen vol met tranen, zo hard moest ik huilen."

Video niet beschikbaar

3FM SERIOUS REQUEST: THE LIFELINE 2020

Met 3FM Serious Request: The Lifeline 2020 komt 3FM dit jaar in actie voor het Rode Kruis dat medische hulpverleners zoals Zaïda ontlast en verspreiding van corona tegengaat. Hier vind je meer over het doel van dit jaar. In de week voor kerst (van 18 t/m 24 december) gaan drie dj-teams in lockdown vanaf Vliegveld Twenthe Evenementenlocatie om geld in te zamelen voor het Rode Kruis.

Hoe jij kan helpen? Doneer, kom in actie of loop mee vanuit huis met The Lifeline en laat je sponsoren. Je kan natuurlijk ook een plaat aanvragen in ruil voor een donatie.

DONEER NU KOM IN ACTIELOOP MEE!

Ster advertentie
Ster advertentie