3FM Serious Request

Weduwe Sabine (34) in het Glazen Huis: "Niemand moet meemaken wat wij hebben meegemaakt"

foto: Emma Pot
  1. Nieuwschevron right
  2. Weduwe Sabine (34) in het Glazen Huis: "Niemand moet meemaken wat wij hebben meegemaakt"

Misschien heb je de reportage langs zien komen waarin Sabine Beukers (34), vertelt wat de impact van de ziekte ALS op haar leven is geweest. Sabine is net zeven maanden bevallen van hun derde kind als ze te horen krijgt dat haar man Vincent ALS heeft. Nu, vier jaar na het overlijden van haar man, komt Sabine samen met haar drie kinderen langs in het Glazen Huis. "Er moet meer onderzoek komen."

Je eigen verhaal op tv

Sabine vond het wat onwerkelijk om haar verhaal op TV te zien. "We kregen zoveel hartverwarmende reacties. Zoveel mooie reacties, van 'sterke vrouw' tot 'lieve moeder'," vertelt Sabine aan Sophie in het Glazen Huis.

Sabine is vandaag naar Nijmegen gekomen om luisteraars uit te leggen waarom het zo belangrijk is om dit jaar geld te doneren aan 3FM Serious Request.

Niet alleen impact op de zieke

De ziekte ALS heeft niet alleen een verschrikkelijke impact op degene die de ziekte krijgt, ook voor familie en naasten heeft het grote impact. "Ik was verloskundige voor Vincent ziek werd, dat ging niet meer," vertelt Sabine. "Het is niet alleen je relatie die verandert, ik zag ook hoe Vincent niet meer de vader kon zijn die hij voor de ziekte was. Als je niet meer tegen je kinderen kunt praten of kunt knuffelen-", Sabine slikt even "er kwam veel op mijn schouders terecht."

Quote

Het is een achtbaan met honderdduizend loopings, en je hebt geen kans om uittestappen

Sabine (34), verloor haar partner aan ALS

"Hoe was Vincent dan voor ALS en hoe was hij daarna?", vraagt Sophie. "Vincent was voor ALS super sportief. Hij hield van stappen, gekke dingen met vrienden doen en sporten. Hij probeerde tot het einde toe dingen met de kinderen te doen. Maar toen hij niet meer kon praten, keerde hij steeds meer naar binnen."

Wijnand, die ook kinderen heeft kan het zich voorstellen. "Je wil je kinderen vasthouden en knuffelen. Hoe was het voor hem om dat niet meer te kunnen?" Ze legt uit dat het niet alleen de gezellige knuffelmomenten zijn die moeilijk zijn om niet meer uit te kunnen voeren: "Hij kon de vaderrol niet meer vervullen zoals hij wilde. Ik hoorde in de keuken dan soms klanken. Vincent kon toen niet meer praten maar dan zag hij de middelste iets doen wat niet mocht. Dan probeerde hij haar te corrigeren en dan zag je haar denken: 'Ja jij kan toch niks doen, dus ik ga lekker door.'"

Bekijk het interview met Sabine hier:

Het hartverscheurende verhaal van Sabine toont aan hoe belangrijk het doel van 3FM Serious Request dit jaar is. "Er moet meer onderzoek komen, zodat er een geneesmiddel komt zodat niemand meemaakt wat wij mee hebben gemaakt."

Over 3FM Serious Request 2023

3FM Serious Request komt dit jaar in actie voor Stichting ALS Nederland. Van 17 t/m 24 december zamelen 3FM-dj’s Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Wijnand Speelman geld in vanuit het Glazen Huis op de Grote Markt in Nijmegen. Dit door 24 uur per dag live radio te maken.

Tijdens het Glazen Huis treden er meer dan dertig artiesten op, die je gratis kunt checken. Zoals Tom Odell, S10, Chef'Special, Kraantje Pappie, De Staat en Only The Poets. Bekijk het programma hier.

Wil jij ook helpen? Dat kan via onderstaande knoppen!

Doneer Kom In Actie Vraag Je Plaat Aan Webshop Veiling

Ster advertentie
Ster advertentie