3FM Serious Request

Sabine's (34) man Vincent overleed vier jaar geleden aan de gevolgen van ALS

foto: 3FMfoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Sabine's (34) man Vincent overleed vier jaar geleden aan de gevolgen van ALS

3FM Serious Request komt dit jaar in actie voor Stichting ALS Nederland. Sabine Beukers (34) weet als geen ander hoe het is om met deze ziekte geconfronteerd te worden. Ze is net zeven maanden moeder van hun derde kind als haar man Vincent op 34-jarige leeftijd opeens vreemd begint te praten. Het lijkt soms net alsof hij dronken is. Allerlei onderzoeken volgen en uiteindelijk krijgt hij de diagnose ALS. Sophie ging langs bij Sabine in Camperduin, een bijzondere plek voor het gezin.

De impact op het gezin

Een zware periode breekt aan voor het jonge gezin wanneer ze te horen krijgen dat Vincent ALS heeft. “Het is alsof de vloer onder je vandaan geschopt wordt” vertelt Sabine. Vincent gaat snel achteruit en kan niet meer praten, lopen en eten. Hij voelt zich gevangen in zijn eigen lichaam en zijn rol als papa en opvoeder moet hij daardoor inleveren. "Dat is voor hem het meest pijnlijke geweest van alles.”

Quote

Je denk aan je drie kinderen die zonder hun vader verder moeten.

Sabine (34)

"Het is klaar"

In de ochtend van 14 oktober 2019 valt Vincent met zijn hoofd op de punt van de tafel. Paniek breekt uit bij de kinderen en bij Vincent zelf. Sabine probeert hem overeind te helpen maar dat lukt niet. Later die dag krijgt Sabine een appje van Vincent: “Ik wil niet meer, het is genoeg. Het is klaar.”

Een week later pleegt hij op 36-jarige leeftijd euthanasie. De uitvaart vindt plaats op het strand in Camperduin. Vier jaar brengen Sabine en de kinderen nog regelmatig een bezoek aan de plek en praten ze vaak over Vincent: "Hij zal altijd onderdeel zijn van ons leven.”

Dit jaar zet 3FM Serious Request zich in voor Stichting ALS Nederland, die onderzoek doet naar de oorzaak en behandeling van de ziekte. Ook biedt de stichting hulpmiddelen aan mensen zoals Vincent en zijn gezin.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Over 3FM Serious Request 2023

3FM Serious Request komt dit jaar in actie voor Stichting ALS Nederland. Van 17 t/m 24 december zamelen 3FM-dj’s Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Wijnand Speelman geld in vanuit het Glazen Huis op de Grote Markt in Nijmegen. Dit door 24 uur per dag live radio te maken.

Tijdens het Glazen Huis treden er meer dan dertig artiesten op, die je gratis kunt checken. Zoals Tom Odell, S10, Chef'Special, Kraantje Pappie, De Staat en Only The Poets. Bekijk het programma hier.

Wil jij ook helpen? Dat kan via onderstaande knoppen!

Doneer Kom In Actie Vraag Je Plaat Aan Webshop Veiling

Ster advertentie
Ster advertentie