3FM Serious Request

Anjo bedacht animatiefilm om uit te leggen wat ALS is: "Wat er toen gebeurde is ongelofelijk"

foto: Emma Pot
  1. Nieuwschevron right
  2. Anjo bedacht animatiefilm om uit te leggen wat ALS is: "Wat er toen gebeurde is ongelofelijk"

Anjo (41) is 35 als hij te horen krijgt dat hij PSMA heeft, een vorm van ALS. Samen met zijn vrouw Sascha bedacht hij een animatiefilm om aan iedereen uit te kunnen leggen wat ALS is. "Artiesten van onder andere Disney, Netflix, Dreamworks werken mee aan onze film." Hij vertelde er alles over in het Glazen Huis.

Van kinderboek naar animatiefilm

Anjo en zijn vrouw Sascha kennen elkaar van de pabo. "Doordat we allebei docenten zijn kunnen wij makkelijker aan kinderen uitleggen wat ALS is. Wij vertelden onze kinderen dat er in je lichaam draadjes lopen die een boodschap doorsturen naar je spieren. Bij ALS is het niet zo dat bijvoorbeeld een duim echt stuk is, maar dat die draadjes kappot gaan, " zegt Sascha.

Omdat ze deze boodschap aan een hele grote groep wilden uitleggen schreef Sasha eerst een kinderboek. Daarin vallen bij een robot de lampjes één voor één uitvallen. "Na het boek wilden we dit verhaal aan nog veel mensen vertellen," vertelt Anjo. Zo kwam het idee tot stand om een animatiefilm te maken, zodat de hele wereld snapt wat ALS is. Via een vriendin kwam het stel in contact met Disney, "die hebben 120 artiesten van over de hele wereld betrokken vanuit DreamWorks, Pixar, Netflix, mensen die net aan StarWars hadden gewerkt." De film is dit voorjaar voor de hele wereld beschikbaar om te zien.

Bekijk het hele interview in het Glazen Huis hier:

Over 3FM Serious Request 2023

3FM Serious Request komt dit jaar in actie voor Stichting ALS Nederland. Van 17 t/m 24 december zamelen 3FM-dj’s Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Wijnand Speelman geld in vanuit het Glazen Huis op de Grote Markt in Nijmegen. Dit door 24 uur per dag live radio te maken.

Tijdens het Glazen Huis treden er meer dan dertig artiesten op, die je gratis kunt checken. Zoals Tom Odell, S10, Chef'Special, Kraantje Pappie, De Staat en Only The Poets. Bekijk het programma hier.

Wil jij ook helpen? Dat kan via onderstaande knoppen!

Doneer Kom In Actie Vraag Je Plaat Aan Webshop Veiling

Ster advertentie
Ster advertentie