3FM Serious Request

Wat gebeurt er met jouw Lifeline-donatie?

  1. Nieuwschevron right
  2. Wat gebeurt er met jouw Lifeline-donatie?

Met 3FM Serious Request: The Lifeline zamelen we samen met het Rode Kruis geld in voor slachtoffers van mensenhandel. Nu is dat natuurlijk een breed begrip, dus vind je hieronder een aantal concrete voorbeelden waar jouw donatie aan besteed gaat worden!

Voorlichten en herkennen

Het is belangrijk om te voorkomen dat jonge mensen in de handen van mensenhandelaren vallen. Rode Kruis vrijwilligers gaan de inkomsten van 3FM SR19 daarom ook gebruiken om voorlichting te geven. Dit kan al voor een bedrag van 4 euro en het gebeurt op verschillende manieren: via een-op-een gesprekken, het verspreiden van folders bij kwetsbare groepen en tijdens publieke bijeenkomsten.

Daarnaast kan er voor 95 euro een docent of hulpverlener getraind worden om mensenhandel beter te herkennen, zodat ze slachtoffers beter en eerder kunnen helpen.

Ondersteunen

Voor 10 euro krijgt een slachtoffer psychosociale hulp van het Rode Kruis. In een groepssessie van 10-15 personen leren zij hoe ze traumatische ervaringen kunnen delen en verwerken.

Iemand die slachtoffer is geworden van mensenhandel is vaak alles kwijt. Voor 30 euro krijgt hij of zij een ondersteuningspakket met spullen als zeep, tandpasta, een deken en als het nodig is een set kleren.

Voor 250 euro kan het Rode Kruis een slachtoffer van mensenhandel tijdelijk onderdak bieden. In die tijd kan het Rode Kruis verder zoeken naar werk en een permanente woning.

Toekomst voorbereiden

Voor 50 euro krijgt een slachtoffer van mensenhandel hulp van het Rode Kruis om betaald werk te vinden. Ze krijgen bijvoorbeeld een arbeidstraining of de mogelijkheid om alsnog een schooldiploma te behalen. Zelf geld verdienen maakt jonge mensen minder kwetsbaar.

Kom in actie en change their stories!

Wil jij een verschil maken en in actie komen voor deze mensen? Dat kan natuurlijk, op verschillende manieren.

1. Vraag een plaat aan
2. Doneer direct
3. Doneer aan een actie van iemand anders
4. Begin een eigen actie en haal donaties binnen
5. Loop een etappe mee en laat je sponsoren
6. Bied op een veilingitem
7. Zamel geld in & kom naar een Chequepoint om de cheque te overhandigen!

Wil je meer weten over het doel? Kijk dan hier.

Ster advertentie
Ster advertentie