3FM Serious Request

De beste looptips voor het tweede rondje om de wereld

  1. Nieuwschevron right
  2. De beste looptips voor het tweede rondje om de wereld

Rond kwart over zeven op dag drie was het zover: het rondje om de wereld is compleet. Maar liefst 40.075 km staat al op de teller, en weet je wat? Het gaat zo lekker, we doen het gewoon nog een keer! Hier onze tips om er de volgende ronde helemaal lekker in te gaan.

1. Draag goede schoenen

We zagen het in Rotterdam bij lopers Marlies en Maureen. Dr. Martens schoenen zijn heel leuk, maar een beetje vering en een lekker bedje onder je voeten kunnen geen kwaad. Daarmee dan ook de eerste tip. Trek goede, ingelopen schoenen aan als je je kilometers maakt.

2. Doe vette watten in je sokken

Wat? Ja, je hoort het goed. Vette watten. Dat is de magische tip van onze blaren-koningin Eva. Gelukkig wordt ze in Enschede goed verzorgt door de hulpverleners van Het Rode Kruis. Krijg jij net als Eva snel blaren? Dan is dit de gouden tip!


3. Zet je voetjes recht neer, en goed afwikkelen!

Nog een tip van Eva. Ze heeft namelijk een beetje last van haar knieën en is daarom altijd heel erg gefocust aan het lopen op de band. Voorkom dat je gaat slenteren, dat kan weer belastend zijn voor je heupen. Good to know!

4. kies een lekker tempo

Als je begint, heb je vaak de behoefte om er gewoon keihard in te knallen. Toch kun je dat beter niet doen, want dan ben je ook snel moe. Kies een tempo dat jij lekker vindt lopen en hou dat aan. Je kan ook net als Rob en Wijnand een nummertje opzetten waar jij goed kilometers op kan maken.

5. Gewoon doen!

Als laatste de tip van Sameena, die deze week maar liefst 500 km gaat lopen voor het Rode Kruis. Deze loop-expert zegt dat je niet te veel moet nadenken, maar gewoon moet gaan.

3FM SERIOUS REQUEST: THE LIFELINE 2020

Met 3FM Serious Request: The Lifeline 2020 komt 3FM dit jaar in actie voor het Rode Kruis dat medische hulpverleners ontlast en verspreiding van corona tegengaat. Hier vind je meer over het doel van dit jaar. In de week voor kerst (van 18 t/m 24 december) gaan drie dj-teams in lockdown vanaf Vliegveld Twenthe Evenementenlocatie om geld in te zamelen voor het Rode Kruis. Hoe jij kan helpen? Doneer, kom in actie of loop mee vanuit huis met The Lifeline en laat je sponsoren. Je kan natuurlijk ook een plaat aanvragen in ruil voor een donatie.

DONEER NU KOM IN ACTIELOOP MEE!

Ster advertentie
Ster advertentie