3FM Serious Request

Een aantal warme acties voor 3FM Serious Request 2017

  1. Nieuwschevron right
  2. Een aantal warme acties voor 3FM Serious Request 2017

Nog drie weken en dan begint 3FM Serious Request. Dit jaar halen we samen met heel Nederland geld op om ouders en kinderen te herenigen. Wereldwijd zijn meer dan vier miljoen familieleden elkaar kwijt door een ramp of conflict. Deze stille ramp motiveert velen om in actie te komen. Actievoerders zijn dankbaar dat zij hun dierbaren om zich heen hebben en gunnen dat iedereen. Laat je inspireren en kom ook in actie!

Lampionnenoptocht

In Loon op Zand wordt er op 12 december een lampionnenoptocht georganiseerd door kinderopvang Buitenlust. Ouders van de kinderopvang kunnen zich niet voorstellen hoe het is om je kinderen niet dicht bij je te hebben. Begeleiders van de opvang zien de kinderen om hen heen vooral als een "geluk waar ze niet altijd bij stilstaan". Ze zijn dan ook gemotiveerd om geld in te zamelen voor de hereniging van families die momenteel niet samen zijn. Dit doen ze met een warme wandeltocht voor jong en oud, met lichtjes en gezellige muziek. Ook jij kunt een lampion kopen en meelopen. Check de actie hier.

Familie Foto's

Een groep toekomstig onderwijsassistenten uit Deventer organiseert ook een actie waarbij er stil wordt gestaan bij samenzijn. Ze zetten families, of andere dierbaren, op de foto in ruil voor een donatie. Met deze actie krijg je een mooie herinnering mee naar huis.

Samen op de Fiets

Harmen en zijn moeder fietsen vanuit hun Drentse woonplaats Emmen naar het Glazen Huis in Apeldoorn. Ze laten zich sponsoren voor deze familietocht van meer dan 123 km. Met deze sportieve prestatie geven ze het voorbeeld dat je op een bijzondere manier als ouder en kind in actie kunt komen. Wat een bikkels!

Kom ook in actie

In actie is dé manier om geld op te halen voor 3FM Serious Request. Met de opbrengst sporen Rode Kruis-hulpverleners vermiste kinderen op, herstellen ze het contact met hun familie en brengen ze hen weer thuis. Kom bijvoorbeeld in actie samen met je vrienden, familie, klasgenoten of collega’s. Meld je actie hier aan.

Ben jij dit jaar tussen 18 en 24 december ook in Apeldoorn te vinden voor 3FM Serious Request? Zet jezelf dan op aanwezig in ons Facebook-event.

Ster advertentie
Ster advertentie