3FM Serious Request

Gezicht van 3FM Serious Request Zoë (34): "Deze actie is hartverwarmend!"

foto: Emma Potfoto: Emma pot
  1. Nieuwschevron right
  2. Gezicht van 3FM Serious Request Zoë (34): "Deze actie is hartverwarmend!"

Op de laatste dag van 3FM Serious Request is Zoë te gast in het Glazen Huis in Nijmegen. Samen met haar zoontje Florian en haar man Geert laat ze weer zien hoe belangrijk het is dat we zoveel mogelijk geld ophalen voor Stichting ALS Nederland.

Je hebt haar gezicht vast en zeker al wel eens voorbij zien komen als je 3FM Serious Request deze week hebt gevolgd. Op het huis, de cheques, in de tv commercial, Zoë's gezicht staat overal.

Drie maanden moeder en ALS krijgen

Het verhaal van Zoë laat zien hoe belangrijk het is om deze levensverscheurende ziekte de wereld uit te krijgen. Toen Zoë net drie maanden moeder was van haar zoontje Florian kreeg ze te horen dat ze ALS heeft.

Zoë wilde in eerste instantie niet meteen het gezicht worden van de actie. "In het begin dacht ik: 'ik wil niet zo in de belangstelling staan.' Maar ik zie nu wel dat dit heel veel heeft opgeleverd. Daarvoor heb ik het ook gedaan."

Dankbaar voor alle kleine dingen

Ondanks dat Zoe deze week haar kaak brak door een val uit bed heeft ze genoten van de actie. "Dit is heel hartverwarmend," zegt ze in het Glazen Huis. Barend vraagt haar of ze weleens boos is op de situatie waar ze zelf inzit. "Boos niet," antwoord Zoë, "wel verdrietig. Verdrietig om alle dingen die ik niet meer kan doen. Dingen met mijn zoon Florian bijvoorbeeld. Maar ik haal mijn geluk uit de kleine dingen. De kerstboom opzetten, Sinterklaas vieren. Alles wat nog kan."

Bekijk het hele interview hieronder

Ruim €56.000 in 24 uur

De vrienden van Zoë en Geert wilden ook graag iets doen. Zij zette daarom een 24-uurs actie op touw in hun dorp Schaijk. Daar werd een enorm bedrag opgehaald, meer dan zesenvijftigduizend euro haalden ze op.

Over 3FM Serious Request 2023

3FM Serious Request komt dit jaar in actie voor Stichting ALS Nederland. Van 17 t/m 24 december zamelen 3FM-dj’s Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Wijnand Speelman geld in vanuit het Glazen Huis op de Grote Markt in Nijmegen. Dit door 24 uur per dag live radio te maken.

Tijdens het Glazen Huis treden er meer dan dertig artiesten op, die je gratis kunt checken. Zoals Tom Odell, S10, Chef'Special, Kraantje Pappie, De Staat en Only The Poets. Bekijk het programma hier.

Wil jij ook helpen? Dat kan via onderstaande knoppen!

Doneer Kom In Actie Vraag Je Plaat Aan Webshop Veiling

Ster advertentie
Ster advertentie