3FM Serious Request

De vijfde tussenstand van 3FM Serious Request: €3.571.923

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. De vijfde tussenstand van 3FM Serious Request: €3.571.923

Het is dag zes van 3FM Serious Request en de teller staat vandaag op €3.571.923. Allemaal dankzij jullie donaties, aangevraagde platen en acties. Dankjulliewel! We hebben nog twee dagen te gaan. Twee dagen om nog zoveel mogelijk geld op te halen in de strijd tegen ALS. Blijf zo doorgaan!

Wijnand: “Wat fantastisch dat in heel Nederland mensen in beweging komen met dit geweldige resultaat tot nu toe! Er komen de hele week al prachtige verhalen en persoonlijke acties voorbij die mij persoonlijk erg raken. Inmiddels zijn er al ruim 1.000 acties in heel Nederland. Zo nam een grote groep mensen vandaag een heerlijk frisse duik in de Waal op initiatief van een ALS-thuiszorg team dat dag in, dag uit ziet wat ALS met mensen doet. Of de actie van Sjors Kloosterman waarbij tientallen wielrenners a.s. zondag op één dag van Breda naar Nijmegen fietsen; dat is 270 kilometer! Ilona verloor haar vader eind maart aan deze afschuwelijke ziekte en wil niets liever dan dat er een behandeling gevonden wordt. Daarom wandelt zij drie dagen lang van haar ouderlijk huis in Den Haag naar het Glazen Huis in Nijmegen om zoveel mogelijk geld op te halen. Stuk voor stuk hartverwarmende acties die aantonen waarvoor we het met z'n allen doen.”

Doneer Vraag Je Plaat Aan Kom Langs

Wat is ALS?

In Nederland leven 1500 mensen met ALS en de verwante ziekten PSMA en PLS. Een ziekte waarbij 1 voor 1 je spieren uitvallen, totdat je gevangen zit in je eigen lichaam, met de dood als gevolg. Hoe snel dat gaat, verschilt per persoon. Hierbij maakt ALS geen onderscheid tussen jong en oud.

Met de diagnose ALS leef je gemiddeld 3 tot 5 jaar. De exacte oorzaak is helaas nog niet bekend. Wat we wel weten: elk jaar overlijden er 500 mensen aan en komen er 500 nieuwe patiënten bij. Naast de patiënten worden duizenden gezinsleden, vrienden, kennissen, familie en collega's geraakt door deze mensonterende ziekte. Zij zien degene van wie ze houden achteruit gaan tot deze persoon niet meer kan eten, praten of ademen. Voor mensen met ALS en hun geliefden is tijd essentieel, ieder stukje vrijheid dat verdwijnt, komt nooit meer terug.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wat kan jij doen?

Met jouw aangevraagde plaat, actie en donatie haalt 3FM Serious Request geld op voor onderzoek naar de oorzaak en behandeling van de ziekte.

  1. Door recente technologische ontwikkelingen is een doorbraak namelijk dichterbij dan ooit. Zo is er voor één specifieke vorm van ALS zelfs al een werkend medicijn gevonden. Dit toont aan dat het een behandelbare ziekte is en dat geeft hoop.
  2. De tijd die iemand na de diagnose nog heeft met dierbaren is kostbaar. Daarom halen we ook geld op voor hulpmiddelen die de bewegingsvrijheid en kwaliteit van leven van ALS-patiënten en hun gezinnen in die laatste periode vergroten. Denk aan een met eigen stem uitgevoerde spraakcomputer voor patiënten die niet meer kunnen praten. Of aan een opvouwbare elektrische rolstoel, een aangepaste fiets of een couplebed waardoor geliefden toch samen kunnen slapen.

Over 3FM Serious Request 2023

3FM Serious Request komt dit jaar in actie voor Stichting ALS Nederland. Van 17 t/m 24 december zamelen 3FM-dj’s Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Wijnand Speelman geld in vanuit het Glazen Huis op de Grote Markt in Nijmegen. Dit door 24 uur per dag live radio te maken.

Tijdens het Glazen Huis treden er meer dan dertig artiesten op, die je gratis kunt checken. Zoals Tom Odell, S10, Chef'Special, Kraantje Pappie, De Staat en Only The Poets. Bekijk het programma hier.

Wil jij ook helpen? Dat kan via onderstaande knoppen!

Doneer Kom In Actie Vraag Je Plaat Aan Webshop Veiling

Ster advertentie
Ster advertentie