3FM Serious Request

Marieke (36) heeft al twaalf jaar ALS: "Ik wilde huisarts worden om juist anderen te helpen"

foto: Emma Pot
  1. Nieuwschevron right
  2. Marieke (36) heeft al twaalf jaar ALS: "Ik wilde huisarts worden om juist anderen te helpen"

Marieke is pas 23 jaar als ze te horen krijgt dat ze de dodelijke ziekte ALS heeft. Hoewel de meeste patiënten nog maar drie a vijf jaar te leven hebben, leeft Marieke al twaalf jaar met de ziekte. Op 22 december is ze in het Glazen Huis om Sophie te vertellen over haar ziekte: "Je wordt steeds hulpbehoevender."

ALS op je 23ste

Marieke studeerde geneeskunde toen ze te horen kreeg dat ze ALS heeft. "Ik was zelf eerst al bang dat het ALS was, maar de eerste neuroloog stelde mij gerust dat het dat niet was. Het was een enorme klap toen ik uiteindelijk hoorde dat het toch wél ALS was."

Marieke merkt dat het uitvallen van haar spieren bij haar langzamer gaat dan bij anderen. Toch is het ook bij Marieke een ingrijpende ziekte. "Ik word steeds hulpbehoevender en ik moest ook stoppen met mijn werk. Ik wilde eigenlijk huisarts om juist anderen te kunnen helpen. Gelukkig kan ik mij wel nog inzetten voor andere mensen met ALS."

Kijk het hele interview hier:

Over 3FM Serious Request 2023

3FM Serious Request komt dit jaar in actie voor Stichting ALS Nederland. Van 17 t/m 24 december zamelen 3FM-dj’s Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Wijnand Speelman geld in vanuit het Glazen Huis op de Grote Markt in Nijmegen. Dit door 24 uur per dag live radio te maken.

Tijdens het Glazen Huis treden er meer dan dertig artiesten op, die je gratis kunt checken. Zoals Tom Odell, S10, Chef'Special, Kraantje Pappie, De Staat en Only The Poets. Bekijk het programma hier.

Wil jij ook helpen? Dat kan via onderstaande knoppen!

Doneer Kom In Actie Vraag Je Plaat Aan Webshop Veiling

Ster advertentie
Ster advertentie