3FM Serious Request

Puike pakkies

  1. Nieuwschevron right
  2. Puike pakkies

Verkleden is toch wel de meest gebruikte methode om geld binnen te halen voor Serious Request. Op de grote Markt in Breda lopen dan ook de meest uiteenlopende creaties rond.

Geheim wapen
Annemieke zit vanaf 9 uur vanmorgen in grootmoeders outfit op de Grote Markt. Als ze even moet opschuiven van de bewaking haalt ze haar geheime wapen onder de rokken vandaan: een kruik.

"Ja, ik kan wel comfortabel voor de tv gaan zitten, maar op deze manier doe ik ook nog echt wat. Gisteren heb ik 332 opgehaald, en ik hoop vandaag op meer!"

Enge wezens
Je zou ze zowat niks geven, zo eng. Eerst loop je een stel Stormtroopers tegen het lijf en daarna de gevaartes op stelten van het straattheater Indigo die toch al snel 300 euro hebben binnen gehaald.


Gelukkig zit de collectebus van de freaks aan een lange stok, want sommige mensen durven niks te geven. "En ach, als ze dat niet bij ons doen, doen ze het bij de volgende die staat te collecteren voor het Rode Kruis."

Ben je nog niet verkleed, kun je altijd nog je hoofd om laten toveren door Marloes, Maryumi en Karlijn. Zij schminken namelijk al sinds gisteren tegen een kleine bijdrage. Marloes: " We hebben ook lege flessen opgehaald, en we hebben nu ongeveer zestig euro opgehaald."

Chique de la katsjing
Lisa, Saskia en Simone van het Damesdispuut Chique uit Breda pakken iets minder uitgebreid uit. Ze hebben hun dispuutshirtje uit de kast getrokken en zijn bij bedrijven gaan leuren. " Dat was best lastig, mensen geven liever gelijk aan het Rode Kruis. We hebben 40 euro opgehaald."

Ook wat doen maar de verkleedkist de deur uit gedaan?

>> Kijk hier hoe je Serious Request kunt steunen!




Ster advertentie
Ster advertentie