3FM Serious Request

Kom in actie voor 3FM Serious Request 2024 en Metakids

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Kom in actie voor 3FM Serious Request 2024 en Metakids

Dit jaar komt 3FM Serious Request in actie voor Metakids, een organisatie die zich inzet voor kinderen met metabole ziekten en hun gezinnen. En daar is jouw hulp bij welkom. Vanaf nu is het mogelijk om zelf in actie te komen voor 3FM Serious Request en Metakids.

Wat kun jij doen?

Tijdens 3FM Serious Request 2024 komt heel Nederland in actie om geld in te zamelen voor Metakids. Jij kunt dat vanaf nu ook doen door een actie aan te maken. Dit kan op allerlei creatieve manieren. Hier zijn wat voorbeelden van hoe je geld kunt inzamelen:

  • Bak zelf koekjes en verkoop deze
  • Organiseer een sponsorloop
  • Zet een pubquiz op en verkoop kaartjes
  • Regel met je school een markt, en zamel zo geld in

Wil jij helpen? Meld dan nu jouw actie aan:

Kom in actie

Waarom actievoeren voor Metakids?

Elke dag wordt er in Nederland een kind geboren met een metabole ziekte. Vaak betreft het meerdere kinderen in één gezin. De ziekte speelt zich af achter de voordeur van 10.000 gezinnen in ons land. Op dit moment is voor slechts een klein deel van de kinderen een behandeling mogelijk die hun leven vergemakkelijkt of verlengt.

We staan aan de vooravond van een doorbraak in de behandeling van metabole ziekten, onder andere door onderzoek naar gentherapie en medicijnen. Daar is geld voor nodig. Als we nu doorpakken, kunnen we over tien jaar de helft van al deze patiënten behandelen. En dat is hopelijk nog maar het begin, zodat in de toekomst geen enkel kind meer overlijdt aan een metabole ziekte.

Over 3FM Serious Request

3FM Serious Request zet zich ook dit jaar weer in voor het goede doel, deze editie voor Metakids. In de week voor kerst, van 18 t/m 24 december, staan de radiozender en online kanalen van 3FM volledig in het teken van de actie en wordt er 24 uur per dag live radio en online content gemaakt vanuit het Glazen Huis in Zwolle. Welke 3FM-dj’s dit jaar in het Glazen Huis actievoeren wordt op een later moment bekendgemaakt.

Ster advertentie
Ster advertentie