3FM Serious Request

Meld nu jouw actie aan voor 3FM Serious Request 2023

foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Meld nu jouw actie aan voor 3FM Serious Request 2023

Wil jij samen met 3FM Serious Request in actie komen om zoveel mogelijk geld op te halen voor Stichting ALS Nederland? Dat kan! Jij kunt ook dit jaar weer helpen door zelf een actie op te zetten, en deze kan je vanaf vandaag aanmelden.

De eerste actie voor 3FM Serious Request 2023

Zojuist hebben 3FM-dj's Rob en Wijnand het Kom-In-Actie-platform voor 3FM Serious Request gelanceerd. En Arend Jan van de online redactie is de eerste die in actie komt. De komende dagen loopt hij de 4Daagse van Nijmegen om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor 3FM Serious Request en daarmee Stichting ALS Nederland te steunen.

Wil jij net zoals Arend Jan in actie komen voor 3FM Serious Request om daarmee zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Stichting ALS Nederland? Meld dan nu jouw actie aan via ons Kom In Actie-platform:

Start een actie

Stichting ALS Nederland

Dit jaar komt 3FM Serious Request in actie voor Stichting ALS Nederland. In Nederland leven er zo’n 1500 mensen met ALS. Ieder jaar komen er 500 nieuwe patiënten bij en overlijden er ook 500 mensen. Dat betekent dat elk jaar duizenden gezinsleden, vrienden, kennissen, familie en collega’s te maken krijgen met deze mensonterende ziekte. Bij ALS vallen de spieren één voor één uit. Na de eerste symptomen leven patiënten gemiddeld nog 3 tot 5 jaar.

Het doel van Stichting ALS Nederland is het financieren van wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak, genezing en behandeling van ALS. Daarnaast financiert de stichting ook hulpmiddelen zoals een spraakcomputer, rolstoelbus of een opklapbare elektrische rolstoel. De juist hulpmiddelen geven mensen met ALS en hun naasten bewegingsvrijheid om het leven te vieren. Om zoveel mogelijk geld op te halen voor het noodzakelijke onderzoek en de ondersteuning van patiënten komt 3FM Serious Request dit jaar in actie voor Stichting ALS Nederland.

Over 3FM Serious Request 2023

3FM Serious Request zet zich ook dit jaar in de week voor kerst in voor het goede doel, dit jaar voor Stichting ALS Nederland. Van 17 t/m 24 december staan de radiozender en alle online en social kanalen van 3FM volledig in het teken van de actie en wordt er 24 uur per dag live radio en online content gemaakt vanuit het Glazen Huis op de Grote Markt in Nijmegen. Welke 3FM-dj’s dit jaar in het Glazen Huis actievoeren wordt op een later moment bekendgemaakt.

Meer informatie over het Glazen Huis

Ster advertentie
Ster advertentie