3FM nieuws

Arend Jan loopt 4Daagse voor 3FM Serious Request, kom ook in actie!

foto: Arend Jan Ooms
  1. Nieuwschevron right
  2. Arend Jan loopt 4Daagse voor 3FM Serious Request, kom ook in actie!

3FM-dj's Rob en Wijnand hebben het Kom-In-Actie-platform voor 3FM Serious Request gelanceerd. En Arend Jan van de online redactie is de eerste die in actie komt. De komende dagen loopt hij de 4Daagse van Nijmegen om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor 3FM Serious Request en daarmee Stichting ALS Nederland te steunen.

Steun Arend Jan

200 kilometer wandelen voor ALS

Misschien heb je vroeger wel de vierdaagse gelopen op de basisschool. Toen was het soms al zwoegen. Maar, de Vierdaagse van Nijmegen is helemaal extreem. In 4 dagen loop je in totaal 200 kilometer.

Arend Jan vertelt over waarom hij het zo graag wilt doen: "Ik wil zoveel mogelijk geld ophalen voor Stichting ALS Nederland, ik wil graag andere mensen inspireren om ook in actie te komen. We moeten met z'n allen aan de slag om ALS de wereld uit te krijgen." Tijdens het lopen zal hij verslag doen op online en radio van de tocht, daarnaast spreekt hij ook andere deelnemers en mensen langs de kant.

Amper voorbereid

Arend Jan hoopt de finish te halen: "Mijn voorbereiding is vrij kort geweest. Ik heb twee keer getraind, maar ik verwacht hem helemaal uit te lopen. Vrienden hebben voldoende tips gegeven. Iedereen zegt dat je 'gedragen gaat worden door de supporters.' Ik heb er heel veel zin in, ben benieuwd hoe het gaat zijn."

Ondertussen heeft Arend Jan er al bijna drie dagen opzitten zonder blaren en heeft hij al meer dan duizend euro opgehaald. Al twee keer heeft hij zijn streefbedrag moeten bijstellen.

Video niet beschikbaar

Daphne loopt mee voor haar vader

Maar Arend Jan is niet de enige die meeloopt voor Stichting ALS. Rob & Wijnand spreken ook Daphne die voor het eerst de 4Daagse gaat lopen. Zij doet dit omdat haar vader ALS heeft en omdat ze van dichtbij meemaakt wat de ziekte veroorzaakt. Bekijk haar verhaal hieronder!

Video niet beschikbaar

Kom zelf ook in actie

Arend Jan is diegene die dit jaar als eerste in actie komt voor 3FM Serious Request. Maar, jij kan natuurlijk ook je steentje bijdragen. Via 3FM.nl/kominactie kan je een actie aanmaken en zodoende Stichting ALS Nederland steunen.

Steun Arend Jan

Over 3FM Serious Request 2023

3FM Serious Request komt dit jaar in actie voor Stichting ALS Nederland. Van 17 t/m 24 december zamelen 3FM-dj’s Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Wijnand Speelman geld in vanuit het Glazen Huis op de Grote Markt in Nijmegen. Dit door 24 uur per dag live radio te maken.

Tijdens het Glazen Huis treden er meer dan dertig artiesten op, die je gratis kunt checken. Zoals Tom Odell, S10, Chef'Special, Kraantje Pappie, De Staat en Only The Poets. Bekijk het programma hier.

Wil jij ook helpen? Dat kan via onderstaande knoppen!

Doneer Kom In Actie Vraag Je Plaat Aan Webshop Veiling

Ster advertentie
Ster advertentie