3FM Serious Request

Vjeze Fur te gast in het Glazen Huis: "Je moet echt een stuk minder vlees eten"

foto: Foto: Ben Houdijk
  1. Nieuwschevron right
  2. Vjeze Fur te gast in het Glazen Huis: "Je moet echt een stuk minder vlees eten"

Lekker Fred! Op de woensdagmiddag tijdens 3FM Serious Request 2021 komt niemand minder dan Freddy Tratlehner aka Vjeze Fur langs in het Glazen Huis.

Kledingontwerper, artiest, kok: Vjeze Fur doet het allemaal. Gelukkig maar, want dat betekent dat hij ook tijdens de lockdown genoeg te doen heeft, zelfs nu hij niet met De Jeugd van Tegenwoordig kan optreden. "Ik heb gelukkig ook nog wat ander werk", vertelt hij aan 3FM-dj Frank van der Lende in het Glazen Huis tijdens 3FM Serious Request 2021.

Vjeze is voor zijn Lekker Fred-kookvideo's natuurlijk veel met eten bezig en probeert hij ook daarin duurzaam te zijn: "De Amazone wordt voor een deel platgebrand voor de sojateelt, die soja is deels voor het vee hier in Nederland, en dat vee gaat vervolgens weer naar een ander werelddeel." Voor de duurzaamheid kiest Fred er dus voor om een stuk minder vlees te eten: "Ik eet het nu ongeveer een keer in de twee weken."

Kerstdiner

Omdat het kerstdiner er voor veel mensen aankomt, biedt Vjeze kookadvies aan aan de luisteraars - tegen een donatie aan het Wereld Natuur Fonds natuurlijk. Hij begint alvast met een algemene tip aan iedereen: "Maak iets wat je een beetje kent, misschien met een extra sjiek sausje erbij, maar ga geen nieuwe dingen proberen als je niet kunt koken want dan schiet je in de stress."

Om alvast in de kooksfeer te komen, heeft Vjeze ook nog een fantastisch veilingitem dat op woensdagavond geveild zal worden: de hoogste bieder mag hoogstpersoonlijk een Lekker Fred-kookvideo maken met Vjezla himself!

Tracy Chapman

Naast het verkopen van kooktips en het veilen van een Lekker Fred experience, wil Vjeze ook graag uit eigen zak iets bijdragen aan 3FM Serious Request dit jaar. Uit de goedheid van zijn hart natuurlijk, maar ook een beetje om zijn De Jeugd-collega Pepijn Lanen aka Faberyayo te pesten.

"Normaal zou ik hem graag in de auto willen irriteren maar dat kan nu niet, dus nu bied ik graag vijf meier (500 euro, red.) voor ‘Fast Car’ van Tracy Chapman, omdat-ie daar een stronthekel aan heeft. Namens het Pepijn Lanen International Fonds."


3FM-dj's Barend, Sophie en Rob in het Glazen Huis

3FM Serious Request zamelt dit jaar samen met jou geld in voor Het Vergeten Kind. Van 18 t/m 24 december staan de radiozender en alle online en social kanalen van 3FM volledig in het teken van de actie en wordt er 24 uur per dag live radio en online content gemaakt vanuit het Glazen Huis in Amersfoort bij De Nieuwe Stad. 3FM-dj’s Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Rob Janssen zetten zich, ondanks hun quarantaine, een week lang samen met Nederland in om zoveel mogelijk geld op te halen voor de 100.000 vergeten kinderen van ons land.

Vraag een plaat aan, doneer of kom in actie. 3FM Serious Request is te volgen op NPO 3FM en de online kanalen van de zender, 24 uur per dag op televisie op NPO 1 extra en via dagelijkse updates op NPO 1 en NPO 3. Bezoek 3fm.nl/seriousrequest voor meer informatie.

Vraag een plaat aan!

Doneer

Kom In Actie

Meer over Het Vergeten Kind

foto: Ben Houdijk

Ster advertentie
Ster advertentie