3FM nieuws

Marjo zakte ineens in elkaar in de kroeg

  1. Nieuwschevron right
  2. Marjo zakte ineens in elkaar in de kroeg

Op Wereld Beroerte Dag wordt aandacht geschonken aan beroertes. Het lijkt alsof het een complicatie is die vaak bij ouderen voorkomt, maar ook jongeren overkomt het. Presentator Dennis Schouten deelde onlangs de beelden waar hij een TIA kreeg. Marjo kreeg ook op haar 24ste een beroerte tijdens het uitgaan, vertelt ze in Sanders Vriendenteam.

Marjo en haar omgeving hadden het in eerste instantie niet in de gaten: "Iedereen dacht dat ik dronken was, maar dat was niet zo". Haar vriend heeft haar naar huis gebracht en daar bleek uiteindelijk dat er toch meer aan de hand was. Gelukkig is ze op tijd in het ziekenhuis opgenomen en weer hersteld en kan ze het verhaal nu navertellen.

MOND-SPRAAK-ARM

Veel mensen weten nog niet zoveel af van beroertes. Daarom wordt er op Wereld Beroerte Dag aandacht aan geschonken zodat iedereen er bewuster van is. Daarom is Jeanette ook aangeschoven. Zij is Cognitief Therapeut en kan alle vragen van de luisteraars beantwoorden.

Onlangs is er een campagne gevoerd om beroertes te herkennen met het ezelsbruggetje "Mond-Spraak-Arm, Beroerte Alarm". De tekenen dat iemand een beroerte heeft zijn 1. het hangen van de mond, 2. raar praten en 3. verlamde armen. Mocht je dit opmerken bij iemand of zelf ervaren, zorg dan dat er zo snel mogelijk medische hulp komt.

Ster advertentie
Ster advertentie