3FM nieuws

Dennis (23) deelt beelden van zijn TIA

  1. Nieuwschevron right
  2. Dennis (23) deelt beelden van zijn TIA

De 23-jarige Dennis Schouten, verslaggever voor Veronica Inside, kreeg begin april een TIA. Een van de aders in zijn hersenen werd tijdelijk afgesloten door een bloedprop, waardoor hij geen controle meer had over zijn lijf en niets meer voelde. Nu heeft hij beelden van het moment online gezet.

Hij doet dit niet zonder reden: Dennis wil dat iedereen bewust is van hoe snel iets verkeerd kan gaan.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Dennis heeft na zijn TIA een week rust genomen en heeft er vooral een vervelende ervaring aan overgehouden. Inmiddels is hij weer aan het werk en gaat het goed met hem.

Herken een TIA of beroerte

Een TIA (Transient Ischemic Attack) is een tijdelijke afsluiting van een bloedvat in de hersenen, die wordt veroorzaakt door een bloedprop. De klachten duren vaak niet heel lang, aangezien de bloedprop weer oplost. Een TIA kan wel een voorbode zijn van een herseninfarct, waarbij vaak blijvende hersenschade optreedt. Je moet 'm daarom altijd serieus nemen!

De signalen van een TIA, herseninfarct en hersenbloeding zijn gelijk. De 3 belangrijkste signalen zijn een scheve mond, verwarde spraak en een verlamde arm. Merk je deze uitvalsverschijnselen bij jezelf of iemand anders? Bel altijd 112! Meer informatie hierover vind je bij de Hersenstichting.

Ster advertentie
Ster advertentie