3FM nieuws

3FM maakt psychische issues bespreekbaar met #trueselfie

  1. Nieuwschevron right
  2. 3FM maakt psychische issues bespreekbaar met #trueselfie

Ben jij altijd happy? Waarschijnlijk niet. En dat is ook helemaal niet gek, want iedereen heeft wel eens verdrietige, eenzame of angstige gevoelens. 3FM wil samen met MIND psychische issues onder jongeren bespreekbaar maken. Daarom check je deze week op 3FM en 3FM.nl verschillende verhalen van jongeren die hun #trueselfie delen. Door erover te praten halen we het onderwerp uit de taboesfeer.

Op 3FM en 3FM.nl hoor en zie je deze week verschillende verhalen van jongeren die zich van hun kwetsbare kant laten zien. Zij delen hun true selfie. Doe je mee?

#trueselfie

Hoe ziet jouw Facebook of Instagram eruit? Grote kans dat 'ie volstaat met een verzameling van al je happy momenten, zoals bij de meeste mensen. Maar in tegenstelling tot al die vrolijke berichten is het leven niet altijd leuk. 3FM daagt je uit ook om óók die kant van jezelf te laten zien. Deel jouw verhaal zoals je je ook kunt voelen, wanneer je even niet je happy self bent. Zo maak je het ook voor anderen makkelijker te praten over hun angsten, stress, somberheid, verdriet of eenzaamheid.

Plaats je verhaal met #trueselfie.

3FM

3FM staat van maandag 9 tot en met zondag 15 april in het teken van #trueselfie. 3FM-dj Wijnand vertelt in een mini-docu openhartig over zijn eigen angststoornis, cabaretier Martijn Kardol draagt bij Domien een column voor over het onderwerp, 3voor12 Radio zendt een muziekspecial uit over artiesten met psychische problemen en 3FM-dj's Joram en Herman gaan op stap met twee jongeren die kampen met serieuze problemen. Check alle verhalen op 3fm.nl/trueselfie.

NPO3

Ook NPO3 staat in het teken van #trueselfie. Daar loopt de programmering langer door: van 9 april tot en met 16 mei. Er worden verschillende TV-programma's en series uitgezonden, waaronder Je Suis Depri waarin Jan Kooijman depressieve jongeren volgt en Tweestrijd waarin terminaal zieke jongeren optrekken met suïcidale leeftijdsgenoten. De volledige programmering vind je hier.

Zit je ergens mee of zie je het (even) niet meer zitten? Klik hier voor hulp. #trueselfie

Ster advertentie
Ster advertentie