3FM nieuws

Frank gaat een blokje om met: Jesse Klaver

foto: 3FMfoto: BNNVARA/3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Frank gaat een blokje om met: Jesse Klaver

In aanloop naar 3FM Serious Request 2021 loopt 3FM-dj Frank van der Lende een blokje om met GroenLinks partijleider Jesse Klaver. 3FM Serious Request staat dit jaar in het teken van de ontbossing in het Amazonegebied. Samen met het Wereld Natuur Fonds zamelt 3FM geld in om deze ontbossing tegen te gaan.

Ontbossing heeft een grote invloed op het klimaat. Jesse Klaver, zet zich al jaren actief in voor klimaat en natuur. Voor Klaver is het nu tijd om actie te nemen: “Lang werd er gezegd dat de klimaatcrisis een crisis van volgende generaties is. Maar die tijd is voorbij. Klimaatverandering is hier. Klimaatverandering is nu”.

Natuur is een belangrijk onderdeel van het klimaat. Natuur zorgt voor ontspanning, maar ook voor zuurstof en het vasthouden van Co2.

Diversiteit

Met de ontbossing verdwijnen er ook langzaam verschillende dieren en planten en zo de diversiteit. De opwarming van de aarde is al een tijdje bezig en heeft al voor heel wat rampen gezorgd.

Een voorbeeld in ons eigen land is bijvoorbeeld de overstroming in Limburg. Als de aarde anderhalve graden celsius warmer wordt, zullen er meer natuurrampen ontstaan. Het is dus tijd voor actie!

Financiële steun

Wereldwijd zijn er afspraken gemaakt over ontbossing. Zo mag er niet nog meer worden gekapt in het Amazonegebied en is er financiële steun voor gebieden waar ontbossing een groot probleem is. Klinkt positief, maar Jesse is daar nog niet zo zeker van. De landen die veel aan ontbossing doen, zijn ontwikkelingslanden. Deze landen zijn ook opzoek naar welvaart en een goedlopende economie. Dit gaat vaak niet goed gepaard met duurzaamheid.

3FM-dj's Barend, Sophie en Rob in het Glazen Huis

3FM Serious Request zamelt dit jaar samen met jou geld in voor Het Vergeten Kind. Van 18 t/m 24 december staan de radiozender en alle online en social kanalen van 3FM volledig in het teken van de actie en wordt er 24 uur per dag live radio en online content gemaakt vanuit het Glazen Huis in Amersfoort bij De Nieuwe Stad. 3FM-dj’s Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Rob Janssen zetten zich, ondanks hun quarantaine, een week lang samen met Nederland in om zoveel mogelijk geld op te halen voor de 100.000 vergeten kinderen van ons land.

Vraag een plaat aan, doneer of kom in actie. 3FM Serious Request is te volgen op NPO 3FM en de online kanalen van de zender, 24 uur per dag op televisie op NPO 1 extra en via dagelijkse updates op NPO 1 en NPO 3. Bezoek 3fm.nl/seriousrequest voor meer informatie.

Vraag een plaat aan!

Doneer

Kom In Actie

Meer over Het Vergeten Kind

foto: Ben Houdijk

Ster advertentie
Ster advertentie