3FM nieuws

Wow: Nederlanders gaven in 2017 zo'n €142.000.000 uit aan concerten

foto: Nathan Reinds
  1. Nieuwschevron right
  2. Wow: Nederlanders gaven in 2017 zo'n €142.000.000 uit aan concerten

Dat we in Nederland houden van een concertje en festivalletje op zijn tijd, is geen verrassing. Maar volgens research van onderzoeksbureau Respons gaat het écht heel goed met de Nederlandse concertindustrie. Hieronder lees je precies hoe goed!

Stijging in het aantal shows

Nederland blijft voor veel artiesten toch wel een geliefd land om te bezoeken tijdens een tour. Die populariteit blijft zelfs groeien: in 2017 vonden er 199 grote concerten plaats in Nederland, wat 20% meer is dan in 2015. Die 199 concerten werden bezocht door maar liefst 2.6 miljoen mensen, die met z'n allen €142 miljoen uitgaven aan tickets. Ka-ching!

De gemiddelde concertgrootte in Nederland komt hiermee dus uit op zo'n 13.000 mensen en de gemiddelde ticketprijs ligt op €54.

Waar gaan we met z'n allen naartoe?

Amsterdam is veruit de populairste stad voor een avondje muziek. Drie van de vijf populairste concertzalen staan in onze hoofdstad: de AFAS Live, de Ziggo Dome en de Amsterdam ArenA.

Daarnaast zorgt Guus Meeuwis met zijn Groots Met Een Zachte G-shows voor een vierde plek voor het Philips Stadion in Eindhoven en staat het Goffertpark in Nijmegen op de vijfde plaats.

De kleintjes doen het ook goed

Leuk natuurlijk, al die concerten waar duizenden mensen bij zijn, maar hoe zit het met de kleinere poppodia? Trekken die nog wel bezoekers naast al die grote aantallen? Nou, ja dus!

De 60 Nederlandse poppodia trekken met hun 7000 (!!!) concerten per jaar net zoveel bezoekers als de 199 grootse concerten: ruim 2.5 miljoen. En die geven met zijn allen ook weer €140 miljoen uit aan kaartjes. Hoppa!

En omdat we nooit genoeg krijgen van een goede muziek en fijne festivalvibes: enjoy de 3FM x Festivals aftermovie van 2017! Inclusief blote billetjes.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie