3FM nieuws

4 bewijzen dat een spandoek bij een concert wél zin heeft

  1. Nieuwschevron right
  2. 4 bewijzen dat een spandoek bij een concert wél zin heeft

Bordjes omhooghouden bij concerten, wie doet dat nou nog? Een heleboel mensen, bleek uit de reacties op onze Twitter-oproep. Het omhooghouden van een bord bij een concert kan veel opleveren. Héél veel. Deze vier fans delen hun unieke verhalen met ons. Wedden dat je na het lezen van dit artikel meteen naar een doe-het-zelfzaak rent om een bordje/spandoek/poster in elkaar te knutselen?!

Denise (22) gaf een fles wijn aan Mark van The Script

"Via Twitter benaderde ik Mark, de gitarist, met de vraag of hij zijn gitaren een naam gaf. Hij beantwoordde mijn vraag en zei dat zijn gitaar Shiraz heet. Dat is ook een wijnsoort, kwam ik achter. Ik maakte daarop een spandoek met daarop: 'You, Me, Shiraz & A Bottle Of Shiraz'. Hij moest tijdens het optreden hard lachen en zei "Drink het lekker zelf op!". Vervolgens kreeg ik plectrums op me gegooid, allemaal tijdens het optreden. Achteraf gaf ik de fles aan de crew. Diezelfde nacht kreeg ik nogmaals een berichtje via Twitter van Mark. Hij vertelde dat hij de fles gekregen had en bedankte me ervoor."

Met het enige echte bewijs.

Lotte (19) kreeg kaartjes van de moeder van Taylor Swift

"Met mijn vriendengroep maak ik altijd borden, gewoon voor de lol. Toen we in Londen bij een concert van Taylor Swift waren, hadden we zelfgemaakte kostuums en borden bij ons. De moeder van Taylor Swift zag dit en liet ons naar de front row verplaatsen. Supergaaf! We hadden dezelfde kleding gemaakt als Taylor droeg tijdens haar shows. Op onze borden stond: 'Taylors Stand Ins'. Voor een concert spreken we vaak af met de groep en maken we samen de kostuums. We gebruiken hiervoor een hoop lampjes en slingers, die slaan we meestal in rond de feestdagen."

Kijk dan, die kerstlampjes!

Sarah (19) kreeg Ellie Goulding vijf minuten aan het lachen

"Mijn vriendin Eva en ik hadden het plan om Ellie een leuke avond te bezorgen. We waren al vanaf 10:00 uur 's ochtends buiten aan het wachten en hadden goede plekken. Toen het eenmaal zover was konden we het bord 'Will You Be Our Late Valentine?' omhoog houden. Ze zag het pas aan het einde van het concert. Daarna heeft ze tijdens het concert vijf minuten staan lachen en vroeg ze aan de band of zij nog een valentijn zochten. Het was erg leuk om contact te krijgen op die manier! Een jaar later wachtten we haar op Schiphol op, met hetzelfde bord. Ze zei toen meteen: "Oh no, not again!" Het was erg grappig dat ze het nog wist."

En dan nog even op de foto met Ellie herself...

Gélice (20) klom bij U2 op het podium

"Ik ging naar een concert van U2 in Keulen. Het leek me ontzettend gaaf om 'Angel Of Harlem' te mogen spelen met de band. Ik ging in het publiek staan met een bordje met daarop alleen: 'Can I Play Angel Of Harlem?'. Ik stond tussen mensen die allemaal veel mooiere borden hadden gemaakt, maar ineens werd ik uitgenodigd om het podium op te komen. Ik klom het podium op en schopte daarbij een beveiliger in zijn gezicht (sorry!). We speelden twee nummers en dronken champagne. Ik mocht uiteindelijk de gitaar houden. De band was geweldig aardig, ze knipoogden en fluisterden me bemoedigende woorden toe. Ik voelde niet eens zenuwen, misschien kwam het door de adrenaline, misschien kwam het omdat ik het publiek niet kon zien door het licht. Hoe dan ook, een geweldige ervaring!"

JA, wij zijn jaloers op je Gélice!
Ster advertentie
Ster advertentie