Sziget

Haat of liefde aan Nederlanders op Sziget?

  1. Nieuwschevron right
  2. Haat of liefde aan Nederlanders op Sziget?

Sziget Festival verandert langzaam in een Nederlands feestje. Zelf storen we ons op vakantie aan het grote aantal landgenoten, maar hoe is dat voor de bezoekers van The Island of Freedom? Vraag van de dag: "Wat vind je eigenlijk van al die Nederlanders op Sziget?"

Gabriella (28), Italië

"Voor mijn gevoel heb ik er maar een paar gezien. Ze zijn cool en ze houden heel erg van bier. Toch zijn ze wel anders dan Italianen. Wij houden van knuffelen en zijn erg aanhankelijk, ook tijdens het feesten. Nederlanders zijn volgens mij wat stugger, ze feesten anders dan ons. Ze lachen wel veel, maar ze drinken dan ook heel veel!" Oh, en niet geheel onbelangrijk: Gabriella is dol op ons bier! In tha pocket!

Andrew & Alisson (29 & 27), Amerika

Deze feestbeesten zijn dol op ons! We zijn de enigen die net zo hard kunnen feesten als Amerikanen. Andrew: "Everybody in The Netherlands... I love you! Amsterdam, Utrecht. What's the Ring called with all the cities?" Hierna volgde een hele awkward discussie over hoe de Randstad heet. Uiteindelijk kwam alles goed en leefden we lang en gelukkig.

Justine (23), Duitsland

"Duitsers proberen vaak zoals Nederlanders te zijn. Zij zijn écht aardig, Duitsers doen alsof. Ik heb een Nederlandse tante en ik kan zeggen dat het échte partypeople zijn. Is het trouwens waar dat iedereen wiet rookt?" Ja Justine, echt iedereen rookt wiet! Allemaal. Stuk voor stuk. We schrijven dit terwijl we knetterstoned zijn.

Janna (19), Tsjechië

Janna is nu vijf dagen op Sziget. Ze heeft dus ook al veel Nederlanders gezien. "Ze zijn echt fantastisch. Ze zijn heel vrij en gezellig. Ik heb er veel ontmoet tijdens het optreden van Kensington. Het was geweldig, iedereen werd helemaal gek! Het is awesome om zo vrij te zijn op een festival." Voor wie het zich afvraagt: Kensington viel erg goed in de smaak.

Mark (25), Ierland

"Ik denk dat ze van reizen houden en ze zijn erg aardig. Voor een feestje kun je ze ook altijd bellen. Ik had een keer paar Nederlanders over de vloer en ze maakten een heel feestmaal voor me." Of hij iets negatiefs kon vertellen? Ja hoor. Nederlanders zijn te trots op hun bier, hij noemt ons echte snobs.

Volgens Mark zijn Nederlanders dol op MDMA en vrouwen. De mannen dan. Ohja, en op Nederlandse namen is 'ie helemaal gek: "We hebben een vriend die Bram heet, don't fuck with Bram!"

Dus, haat of liefde?

Het lijkt erop dat we ons zelf het meest storen aan Nederlanders in het buitenland. Schaamde je je misschien een beetje als je met een grote groep joelende vrienden een buitenlands festivalterrein terroriseert? Hoeft dus helemaal niet, gekkie!

Ster advertentie
Ster advertentie