3FM nieuws

Ed Sheeran wil weer alternatievere muziek maken

foto: Nathan Reinds
  1. Nieuwschevron right
  2. Ed Sheeran wil weer alternatievere muziek maken

Ed Sheeran verklapt in een interview met BBC dat zijn nieuwe werk niet zal lijken op grootste hits als 'Shape Of You' en 'Thinking Out Loud'. Tijd voor wat nieuws! Maar wat kunnen we dan wél van de Britse singer-songwriter verwachten?

De grootste hobby van Ed is *surprise surprise* muziek maken. Na drie succesvolle studio-albums, verschillende tours en talloze concerten is de zanger klaar voor een nieuwe stap. Of nouja, nieuw... Hij zou graag teruggaan naar zijn roots. "Ik zou graag weer muziek maken zoals op mijn eerste EP. Dat is verreweg het meest interessantste dat ik heb gemaakt".

Of we nog meer radiovriendelijke popliedjes van deze hitjesknaller kunnen verwachten, is dus nog even afwachten. Ed Sheeran omschrijft zijn nieuwe muziek zelf als experimenteel.

Dream Bigger

Door zijn drukke tourschema staat muziek maken op het moment op een lager pitje, maar voor de toekomst heeft Ed alsnog gróótse plannen! Ook naast muziek maken. Blijkbaar heeft Ed erg genoten van zijn gastrol in Game Of Thrones. De zanger heeft de ambitie om op het witte doek te verschijnen. "Ik wil graag een film maken. Eentje. En daarnaast natuurlijk nieuwe muziek maken, touren... én hopelijk een gezinnetje stichten."

Documentaire

Voorlopig geen nieuwe muziek van Ed Sheeran dus, maar in de tussentijd kun je je vermaken met Songwriter, de documentaire over Ed Sheeran. De docu is exclusief te zien op Apple Music, de trailer check je hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie