Pinkpop

ABBA, Adele, Ed Sheeran, Queen en Major Lazer op Pinkpop 2019!?

  1. Nieuwschevron right
  2. ABBA, Adele, Ed Sheeran, Queen en Major Lazer op Pinkpop 2019!?

Volgend jaar beleeft het oudste en misschien ook wel grootste festival van Nederland haar 50ste editie. Tijd om alvast te beginnen met het kleien van een standbeeld voor oprichter Jan Smeets én om samen met bezoekers van Pinkpop vooruit te kijken. Wat willen ze volgend jaar zien?

Ik wil Abba zien!

Als eerst komen we een dame en een jongen tegen die er opvallend fris uitzien, Dewi en Wouter. "Wij wonen in Heerlen, dat is 15 kilometer verderop. Elke ochtend worden we door m'n vader opgehaald van de camping, dan gaan we even ontbijten en douchen thuis.." Ah, dat is een slimme truc om fris te blijven op een festival!

Jan Smeets heeft door laten schemeren dat hij bezig is om het festival langer te laten duren, bezoekers Dewi en Wouter hebben daar een duidelijke mening over: "ik wil graag 28 dagen lang Pinkpop..." zegt Dewi. "Nee, vier dagen is lang genoeg, maar dat hangt wel af van de muziek. Als Bruce Springsteen nog een keer komt dan stik ik nog liever in een krentenbol" vult Wouter aan. "Rihanna, Ed Sheeran, Adele en... Abba. Maar als die komen dan moet ik een terreinverbod krijgen, ik spring dan zo dansend bij ze op het podium."

"Wij zijn echte Pinkpop fans, zijn een beetje hysterisch en houden van een feestje. Oh, trouwens, daarvoor moeten Sean Paul en Major Lazer weer komen. Dan ga ik zo hard dansen, dat ik een dubbele dwarslaesie krijg." Maar ook gingen ze op eerdere edities van Pinkpop los op Doe Maar en Lionel Richie, de classics maar "Daarbij was ik zo stoned, daar weet ik weinig meer van."

Over de praktische zaken op het festival hebben ze nog wel een goede tip: "Een wellness center zou op de camping moeten komen met vier Thaise masseuses." Dat wordt genieten volgend jaar!

Wij willen graag Pinkpop aan Zee

Vriendinnen Marieke, Suzanne en Quinten zijn een opvallende verschijning door hun outfit. Ze waren goed milieuvriendelijk bezig toen wij ze aanspraken, met handen vol plastic bekers. Waarmee ze onderweg waren naar de bar om ze in te leveren in ruil voor muntjes. Gelukkig wilde ze wel even tijd voor ons vrij maken.

"Een hele week, maar dan niet de hele dag grote namen. Zodat je nieuwe namen kunt leren kennen." zegt Marieke, maar Suzanne is het daar niet mee eens: "Nee, ik zou juist alleen maar grote namen willen hebben en ook wat oudere namen. Zoals Queen met Adam Lambert, The Rolling Stones mogen ook prima nog een keer komen." Twee goede ideeën voor een droom line-up.

Qua opzet van het festival willen ze niet veel veranderen, wel komen ze samen op een geniaal idee: "Graag zouden we Pinkpop aan het water willen hebben, voor als het heet is dat je kan afkoelen en chillen aan een strandje. Óf een zwembad op het terrein. Lekker vanuit het water naar het podium kijken."

Geef mij maar gitaren

Even verderop zien we een man zwaaien met een grote vlag en raken met hem aan de praat, hij stelt zich voor als Eric en zijn accent verraad dat hij hoogstwaarschijnlijk in de buurt van het festival woont. "Pinkpop moet geen hele grote bands aantrekken, daardoor wordt het te druk en te groot. Het is moeilijk om daar een balans in te krijgen. Dit verdelen over vier dagen is al heel mooi."

Ondertussen komt z'n vrouw Monique aanlopen. "Wij zijn niet zo van de poppy dingen, meer van het opkomend talent. De leukste plek vinden wij de tent, maar die staat vaak vol en mag wel wat groter. " Eric haakt aan: "Ja, het is ook handig als ze per stage een genre gaan doen. Dan hoef je niet de hele tijd heen-en-weer. "

Ook vriendin Sylvia haakt aan: "Ik kan niet zoveel met iemand als Ronnie Flex, terwijl ik wel veel kan met Triggerfinger. Ik zou volgend jaar meer dingen zoals Jessie J willen zien of lekker Nederlands zoals Bløf. Ik wil gitaren horen. "

Wij willen glamperen

Volgend jaar is Pinkpop jarig, maar Sophie is op Pinkpop om samen met haar vriendinnen (Sharyn, Saskia en Danique) haar verjaardag te vieren. Samen hebben ze een groot verlanglijstje: "The Killers, Queen, Gorillaz, Rage Against The Machine en Mumford and Sons moeten komen."

Over de lengte van het festival kunnen ze het niet eens worden. De een wilt een week lang feesten terwijl de ander vier dagen lang zat vindt. Wel zijn ze unaniem over een ander ding: "Wij willen een glamping." Iets meer comfort dus...

Alhoewel, het comfort hebben ze al gevonden vertelt Saskia "We hebben dat niet nodig want we hebben Hotel Mama. We slapen allemaal bij mij hier om de hoek." Jan kan de luxe boxsprings en stevige tenten afbestellen, wel kan hij beginnen met graven: ook deze groep wilt graag een zwembad of strand hebben op het terrein.

Voor Jan willen ze ook graag iets doen: "Hij moet volgend jaar een verjaardagsstoel krijgen en iets meer inspraak in de bands. Dan komt er iets minder pop."

Wat is er al bekend over de 50ste editie?

In een interview met 3voor12 heeft Jan Smeets al bekend gemaakt dat classics als The Police, Golden Earring en Rowwen Hèze al zijn aangevraagd. En die vierde festival dag? Dat is nog niet zeker, het is aangevraagd bij de gemente maar is afhankelijk van of er een goede invulling kan komen. Jan: "Anders hoeft het niet." Bekijk het hele interview hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie